Kaupunkikehityslautakunta, kokous 24.3.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 25 Hankinta / JYK alueen kadut, vaihe 2 

JARDno-2022-46

Valmistelija

  • Marja-Liisa Tiensuu, projektipäällikkö, marja-liisa.tiensuu@jarvenpaa.fi

Perustelut

Järvenpään kaupunki on julkaissut JYK alueen kadut, vaihe 2 nimisen kansallisen kynnysarvon ylittävän hankintailmoituksen Hilma- julkaisujärjestelmässä 19.1.2022. Tarjouspyyntöä on täsmennetty 17.2.2022 Lisäkirjeeellä1. Hankinta käsittää katujen saneerausta Kansakoulunkatu välillä Sipoontie-Urheilukatu, Urheilukatu välillä Kansakoulunkatu-Urheilukuja ja Urheilukuja sekä Kisapolku tarjouspyyntöasiakirjojen mukaisesti.

Tarjouspyyntöasiakirjat on julkaistu Tarjouspalvelu.fi- toimittajaportaalissa, myös tarjoukset tuli toimittaa Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaalin kautta. 

Määräaikaan 3.3.2022 klo 13.00 mennessä saapuivat seuraavat tarjoukset:

-  GRK Infra Oyj

-  Tieluiska Oy

-  VM Suomalainen Oy

Hankinnan yhteyshenkilö on kaupunkitekniikan rakentamispalveluiden rakennuttajapäällikkö. 

Tarjoajien soveltuvuusvaatimukset

Tarjouspyynnössä oli edellytetty, että vertailuvaiheeseen pääsevät ne tarjoukset, jotka täyttävät soveltuvuusvaatimukset. Merkitsemällä tarjouspyynnön taulukkoon tarjoaja vakuutti täyttyvätkö soveltuvuusvaatimukset. Tarjoajan tuli ladata tarjoukseensa referenssit kolmelta (3) viimeiseltä vuodelta, joista arvioitiin työn laatuun ja laajuuteen nähden riittävä kokemus ja tekninen kyky tarjouspyynnön kohteen suorittamisesta sekä osoitus vastaavan työnjohtajan ammatillisesta pätevyydestä. Tarjoajan tuli ladata tarjoukseensa myös selvitykset käytössä olevista laadunhallinta- ja ympäristöjärjestelmästä. 

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuus (yleiset kriteerit /tiedot)

Tarjousten tarjouspyynnönmukaisuuden tarkistus tehtiin tarjousten muotoseikkojen ja tarjouspyynnössä edellytettyjen hankinnan kohdetta ja tarjousta koskevien vähimmäisvaatimusten täyttämisen osalta. 

Tarjousten vertailu, hankinnan ratkaisuperuste ja ratkaisu

Laatuvaatimukset on huomioitu asetetuissa tarjoajan soveltuvuusvaatimuksissa, hankinnan kohteen kriteereissä sekä esitetty tarjouspyynnön liitteissä. Hankinnan ratkaisuperusteena oli tarjouspyynnössä ilmoitettu halvin kokonaishinta.

Suoritetun hintavertailun perusteella JYK alueen kadut, vaihe 2 urakan halvimman kokonaishintaisen tarjouksen jätti GRK Infra Oyj.  Vertailutaulukossa on esitetty hankinnan soveltuvuusvaatimusten täyttyminen, yhteiset kriteerit ja kokonaishinta.

Tarjousten vertailuhinta on liitteenä.

Taloudelliset vaikutukset

GRK Infra Oyj:n tarjoama urakan kokonaishinta on 1 730 000,00 alv 0%) sekä optio 31 000,00 euroa (alv 0%) yhteensä 1 761 000,00 euroa (alv 0%)

Määrärahat on varattu vuoden 2022 investointiohjelmassa. 

Urakan kustannuspaikka on 1862033003 / 1869042105_002. Kustannuksista 56 % osoitetaan Järvenpään kaupungille kadun kustannuksiin ja 44 %  Järvenpään Veden vesihuollon kustannuksiin.

Toimivalta

Hallintosääntö (kaupunginvaltuusto hyväksynyt 21.6.2021 § 53) liite 1 taloudellinen toimivalta, investointiosa kohta 5.

HP

Ehdotus

Esittelijä

  • Harri Palviainen, Kaupunkikehitysjohtaja, harri.palviainen@jarvenpaa.fi

Kaupunkikehityslautakunta päättää

  1. valita hankinnan " JYK alueen kadut, vaihe 2 " urakkasopimuskumppaniksi GRK Infra Oyj:n kokonaishintaan  1 761 000,00 euroa (alv 0%)
  2. valtuuttaa kaupunkitekniikan johtajan allekirjoittamaan urakkasopimuksen
  3. että sopimus allekirjoitetaan vasta, kun hankintapäätös on lainvoimainen
  4. että sopimus sitoo kaupunkia vasta, kun molemmat osapuolet ovat sopimuksen allekirjoittaneet.

Käsittely

Kaupunkitekniikan johtaja Mikko Autere selosti asiaa. 

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti. 

Tiedoksi

asianosaiset (Cloudia kilpailutusjärjestelmän kautta)