Hyvinvointilautakunta, kokous 6.5.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 44 Martta Kostiaisen perinnön käyttösuunnitelman tarkistus vuosille 2021-2023

JARDno-2021-717

Valmistelija

  • Kirsi-Marja Karjalainen, hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen johtaja, kirsi-marja.karjalainen@jarvenpaa.fi

Perustelut

Sosiaali- ja terveyslautakunta on kokouksessaan 22.8.2012 § 56 päättänyt Martta Kostiaisen perinnön käytöstä. Martta Kostiainen on määrännyt viimeisenä tahtonaan ja testamenttinaan, että Järvenpään kaupungin Eteläinen kotihoito saa kaiken omaisuuden.

Vuonna 2019 sote-palvelut siirtyivät Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymälle (Keusote). Tällöin perintö jäi kaupungin hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen palveluille. Keusoten kotihoidon kanssa on sovittu perinnön käyttämisestä yhteistyössä noudattaen käyttösuunnitelmaa.

Koska testamentin käyttösuunnitelma ei ole toteutunut suunnitellussa aikataulussa, on käyttösuunnitelma päivitetty vuosille 2021–2023 liitteessä olevan taulukon mukaisesti.

Perintöä on kohdennettu kolmeen keskeiseen alueeseen:

1. Kotona asuvien osallisuuden ja toimintakyvyn tukeminen
2. Kotona asumisen tukipalvelujen ja -muotojen kehittäminen
3. Kotona asumisen kehittämishankkeet

Päälähtökohtana perintövarojen käytölle on tukea sellaista toimintaa, jolla on pitkäaikaisia vaikutuksia kotihoidon asiakkaiden kotona asumiseen, osallisuuteen ja toimintakykyyn.

Jatkosuunnitelma Martta Kostiaisen perinnön loppuosan käytölle 10 483,46€ esitetään käytettäväksi kotona asuvien osallisuustoiminnan ja toimintakyvyn tukemiseen, joka normaalin kehittämistoiminnan lisäksi tuottaa asukkaille elämyksiä, hyvää oloa, virkistystä sekä tukee toimintakykyä ja arjessa jaksamista. Toimintaa suunnitellaan ja toteutetaan yhteistyössä Keusoten kotihoidon ja kaupungin työikäisten ja ikääntyneiden hytepalveluiden kautta. Perintöä ei ole kirjauksen mukaan käytetty vuonna 2020.

Ehdotus

Esittelijä

  • Kristiina Hannula, palvelualuejohtaja, kristiina.hannula@jarvenpaa.fi

Hyvinvointilautakunta päättää hyväksyä Martta Kostiaisen perinnön käyttösuunnitelman vuosille 2021-2023 esitetyn selostuksen mukaan.

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.

Kokouskäsittely

Hyte-johtaja Kirsi-Marja Karjalainen esitteli asiaa.