Hyvinvointilautakunta, kokous 6.5.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 43 Eine Orvokki Höökin perinnön käyttösuunnitelman tarkistus vuosille 2021-2023

JARDno-2021-718

Valmistelija

  • Kirsi-Marja Karjalainen, hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen johtaja, kirsi-marja.karjalainen@jarvenpaa.fi

Perustelut

Valtion konttorista 15.2.2016 päätöksen mukaisesti Eine Orvokki Höökin testamentin rahavaroja on luovutettu Järvenpään kaupungin käyttöön ikääntyneiden ja toimintarajoitteisten sosiaalisen ja kulttuurisen toiminnan sekä terveyttä edistävän ja hyvinvointia tukevan toiminnan kehittämiseen. Perintöä on käytetty 2016-2020 käyttösuunnitelman mukaisesti ikääntyneiden ja toimintarajoitteisten osallisuustoiminnan vahvistamiseen ja vapaaehtoistoiminnan tukemiseen. Vuoden 2019 alusta hyvinvoinnin ja terveyden ediistämisen, työikäisten ja ikääntyneiden yksikkö on vastannut käyttösuunnitelman mukaisesta toiminnasta.

Käyttösuunnielma on päivittetty vuosille 2021-2023. Perinnön käyttösuunnitelma on kaupungin strategian ja palvelualueen johtoryhmän linjausten sekä kaupungin vakiintuneen käytännön mukaisesti laadittu siten, että käyttösuunnitelma vastaa perinnön ehtoihin. Lisäksi käyttösuunnitelma on laadittu siten, että perintövarojen käyttö suunnataan sellaiseen toimintaan, joka normaalin kehittämistoiminnan lisäksi tuottaa asukkaille elämyksiä, hyvää oloa, virkistystä sekä tukee kuntotumista ja arjessa jaksamista.

Jatkosuunnitelman osalta jäljellä oleva 25 199,28 € esitetään jaettavaksi osallisuustoiminnan tukeen samoin ehdoin niin, että summa jaetaan kolmelle vuodelle 2021-2023 liitteessä olevan taulukon mukaisesti.

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Kristiina Hannula, palvelualuejohtaja, kristiina.hannula@jarvenpaa.fi

Hyvinvointilautakunta päättää hyväksyä Eine Orvokki Höökin testamentin käyttösuunnitelman vuosille 2021-2023 esitetyn selostuksen mukaan.

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.

Kokouskäsittely

Hyte-johtaja Kirsi-Marja Karjalainen esitteli asiaa.