Kaupunkikehityslautakunta, kokous 16.9.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 91 LISÄPYKÄLÄ: Oikaisuvaatimus / Suunnittelupäällikön päätös 20.8.2021 § 13 / Siltavahdinkatu, Kurkiaurankatu välillä Siltavahdinkatu-Lepolanväylä ja yleinen pysäköintialue, suunnitelman hyväksyminen (lisäpykälä)

JARDno-2021-880

Valmistelija

  • Johanna Jääskeläinen, suunnitteluinsinööri, johanna.jaaskelainen@jarvenpaa.fi

Perustelut

Asian kuvaus

Oikaisuvaatimus / Suunnittelupäällikön päätös 20.8.2021 § 13 / Siltavahdinkatu, Kurkiaurankatu välillä Siltavahdinkatu-Lepolanväylä ja yleinen pysäköintialue, suunnitelman hyväksyminen

Siltavahdinkatu, Kurkiaurankatu välillä Siltavahdinkatu-Lepolanväylä ja yleinen pysäköintialue katu- ja muun yleisen alueen suunnitelmat ovat olleet julkisesti nähtävillä (10.-23.3.2021) katusuunnitelman hyväksymisprosessin mukaisesti.

Paikallinen yhdistys on jättänyt em. suunnitelmiin muistutuksen, johon on vastattu suunnittelupäällikön hyväksymispäätöksessä 20.8.2021 § 13. 

Paikallinen yhdistys on tehnyt 6.9.2021 oikaisuvaatimuksen suunnittelupäällikön hyväksymispäätökseen (JARDno-2021-880, 20.8.2021 § 13) Siltavahdinkatu, Kurkiaurankatu välillä Siltavahdinkatu-Lepolanväylä ja yleinen pysäköintialueen katu- ja muun yleisen alueen suunnitelmasta piir. nro 5729-220/ 1-3 sekä liikenteenohjaussuunnitelmasta piir.nro. 5729-340-1.

Oikaisuvaatimuksen jättäjä vaatii päätöksen oikaisua siten, että pyöräteiden erotteluperiaate toteutetaan Väyläviraston yms.suunnitteluohjeiden mukaisesti yhtenäisesti risteysalueilla ensisijaisesti toteuttamalla Siltavahdinkadun  pyörätien ja jalkakäytävän rinnakkaisina eikä yhdistettyinä tai muulla tavoin korjaamalla pyörätien jatke vastaamaan valittua väylätyyppiä.

Oikaisuvaatimuksen käsittely

Katusuunnitelmassa on esitetty uusi jalankululle ja pyöräilylle varattu yhteys Siltavahdinkadulle. Hyväksytty katusuunnitelma on voimassa olevan asemakaavan ja Maankäyttö- ja rakennusasetuksen 10.9.1999/895 9 luvun mukainen.

Oikaisuvaatimuksessa viitatut Väyläviraston ohjeet on laadittu maanteille ja valtion väyläverkostolle. Ohjeistuksia sovelletaan kuntien ja kaupunkien katuverkoilla, mutta ne eivät ole suunnittelua määrääviä ohjeita.  Katusuunnitelmat on laadittu Järvenpään kaupungin pyöräilyn kehittämissuunnitelman ja sen tavoitetilan sekä pyörä- ja jalankulkuväylien suunnittelun erotteluperiaatteiden mukaisesti. Katusuunnittelussa on huomioitu täydentävinä ohjeina myös Väyläviraston ohjeet siltä osin, kuin ne ovat olleet katuverkon tilan puitteet huomioiden sovellettavissa. Suunnitteluratkaisu ja liikennemerkkien asettelu on lisäksi toteutettu kaupungin liikennesuunnittelun ja niistä annettujen määräysten ja ohjeiden mukaisesti. Pyörätien jatkeen sijainnissa ja merkinnässä on huomioitu kevyen liikenteen sujuvuus kokonaisuudessaan katutilan rajoitteet huomioiden.

Muistutuksessa esitettyihin asioihin on annettu vastineet suunnittelupäällikön hyväksymispäätöksessä. Oikaisuvaatimuksessa esitetyt asiat kohdistuvat piir.nro 5729-220/ 1-3 ja 5729-340-1 hyväksymispäätökseen ja ko. suunnitelmiin.

SP

Ehdotus

Esittelijä

  • Sampo Perttula, kaavoitusjohtaja, sampo.perttula@jarvenpaa.fi

Kaupunkikehityslautakunta päättää:

  1. ottaa asian kiireellisyysperusteella käsiteltäväksi.
  2. edellä esitetyin perustein hylätä suunnittelupäällikön 20.8.2021 § 13 päätöksestä tehdyn oikaisuvaatimuksen.

Käsittely

Tämä pykälä käsiteltiin § 88 jälkeen.

Kaupunkitekniikan johtaja Mikko Autere esitteli asiaa.

Päätös

Hyväksyttiin esittelijän päätösehdotuksen mukaisesti.

Tiedoksi

asianosaiset