Kaupunginhallitus, kokous 28.11.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 319 LISÄPYKÄLÄ: Edustajan nimeäminen Eteva kuntayhtymän yhtymäkokoukseen 15.12.2022 (lisäpykälä)

JARDno-2021-2446

Valmistelija

  • Henna Koskelainen, hallinnon erityisasiantuntija, henna.koskelainen@jarvenpaa.fi

Perustelut

Eteva kuntayhtymältä on tullut kutsu 15.12.2022 pidettävään Eteva kuntayhtymän yhtymäkokoukseen. Kokouskutsu on saapunut 24.11. illalla. Kokous järjestetään läsnäkokouksena, johon ei ole etäosallistumismahdollisuutta. Kokouksessa käsitellään mm. kuntayhtymän osavuosikatsaus, hyvinvointialueuudistuksen eteneminen, talousarviomuutos vuoden 2022 talousarvioon, tilikauden yli-/alijäämän käsittely ja kuntayhtymän toiminnan siirtyminen hyvinvointialueille. Esityslista on liitteenä.

Kuntalain 60 §:n 2 momentin mukaan yhtymäkokousedustajan kuhunkin kokoukseen erikseen valitsee jäsenkunnan kunnanhallitus tai jäsenkunnan valtuuston päättämä kunnan muu toimielin. Kaupunginhallituksella on 28.11. kokouksen jälkeen seuraava kokous 19.12., joten siksi asia tuodaan lisäpykälänä 28.11. kaupunginhallituksen kokoukseen. 

Eteva kuntayhtymän vastuuhenkilönä on kaupunginjohtaja. Vastuuhenkilö huolehtii yhteisön seurannasta. Vastuuhenkilö antaa lausunnon yhtiökokousedustajalle annettavista toimiohjeista ja toimii yhtiökokousedustajana ellei muuta ole määrätty. Vastuuhenkilöllä ei ole huomauttamista kokouskutsussa esitetyn johdosta.

 

 

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Iiris Laukkanen, hallintojohtaja, vt. kaupunginjohtaja, iiris.laukkanen@jarvenpaa.fi

Kaupunginhallitus

  1. päättää hallintosäännön 117.3 §:n mukaisesti kiireellisyysperusteella ottaa asian käsiteltäväksi, koska asiaa ei ehdittäisi muutoin käsittelemään ennen kuntayhtymän 15.12. pidettävää kokousta
  2. nimeää Eteva kuntayhtymän yhtymäkokoukseen 15.12.2022 yhtymäkokousedustajaksi vt. kaupunginjohtaja Iiris Laukkasen
  3. oikeuttaa vt. kaupunginjohtajan nimeämään yhtymäkokousedustajan nimetyn esteen varalta.

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti. 

Tiedoksi

Eteva kuntayhtymä, johdon erityisavustaja