Kaupunginhallitus, kokous 30.10.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 272 Tarjoajien poissulkeminen / Maanrakentamisen kone-, kuljetus- ja ammattihenkilöpalvelut 2024 alkaen 

JARDno-2023-293

Valmistelija

  • Petra Pantsar, hankintapäällikkö, petra.pantsar@jarvenpaa.fi

Perustelut

Hankinnan taustaa

Hankinnan kohteena on Järvenpään kaupunki konsernin tarvitsemat maanrakentamispalvelut (kone-​,​ kuljetus-​ ja ammattihenkilöpalvelut) sopimuskaudelle 1.2.2024 - 31.1.2028. Hankinnan kohde on kuvattu päätöksen liitteellä olevilla tarjouspyynnöllä. Kone-​ ja kuljetuspalvelun hankinta koskee kone-​ ja ajoneuvovuokrausta kuljettajan kanssa.  Hankinta on jaettu osakokonaisuuksiin siten,​ että jokainen kone ja ajoneuvoluokka muodostaa yhden (1) osakokonaisuuden. Osakokonaisuudet vertaillaan omina erillisinä osakokonaisuuksina. Kilpailutuksen perusteella muodostetaan puitejärjestely,​ ja jokaiselle osakokonaisuudelle tullaan valitsemaan enintään neljä (4) palveluntuottajaa,​ jollei kelpoisuusehdot täyttäviä tarjoajia tai hyväksyttyjä tarjouksia ole vähemmän. Hankinnassa ei sitouduta mihinkään tiettyyn kokonaisvolyymiin palvelujen ostojen määrän tai ostojen osalta,​ vaan palveluja hankintaan sopimuskaudella tarpeita vastaavasti.

Järvenpään kaupunki on julkaissut hankinnan ennakkoilmoituksen Hilma-​hankintojen julkaisujärjestelmässä 28.5.2023 ja EU-​kynnysarvon ylittävän hankintailmoituksen Hilma-​julkaisujärjestelmässä 6.8.2023 (ilmoituksen numero 2023-133828) sekä ilmoituksen EU:n virallisessa lehdessä TED F02 9.8.2023 (ilmoituksen numero 2023/S 152-483539). Tarjoukset tuli jättää Tarjouspalvelu.fi -​toimittajaportaalissa. Määräaikaan 29.9.2023 15:00 mennessä kirjallisen tarjouksensa jättivät tarjousten avauspöytäkirjassa mainut tarjoajat. Tarjousten avauspöytäkirja on päätöksen liitteenä.

Tarjouspyynnössä oli ilmoitettu,​ että tarjousten käsittely toteutetaan seitsemässä vaiheessa:

1. Tarjousten avaaminen

2. Tarjoajien soveltuvuuden tarkistaminen

3. Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen

4. Tarjousten vertailu

5. Hankintapäätöksen teko ja päätöksestä ilmoittaminen

6. Voittaneen tarjoajan pakollisten poissulkuperusteiden tarkastaminen (RIKOSREKISTERIOTTEET)

7. Hankintasopimuksen solmiminen. Hankintasopimus syntyy vasta kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella.

 

Tarjoajan soveltuvuus

ESPD-lomakkeessa (liitteenä) oli esitetty tarjoajan soveltuvuusehdot. Hankintalain 83 §:n mukaisesti hankintayksikön on suljettava pois tarjouskilpailusta ne ehdokkaat,​ jotka eivät täytä näitä vaatimuksia. Hankintayksikkö tarkasti tarjoajien soveltuvuusvaatimukset. Neljä (4) tarjoajaa ei täyttänyt tarjouspyynnössä tarjoajalle asetettuja soveltuvuusvaatimuksia ja ne suljetaan pois kilpailutuksesta. Soveltuvuuden tarkastaminen liittenä.

Toimivalta

Hallintosäännön taloudellista toimivaltaa koskevan liitteen 1 investointiosan mukaan,​ kun kyse on useampivuotisesta ostopalvelusopimuksesta hankintapäätöksen tekijä määräytyy hankinnan kokonaisarvon mukaan. Hankinnan arvon ylittäessä 2 000 000 euroa,​ päätösvalta asiassa on kaupunginhallituksella.

HP

Ehdotus

Esittelijä

  • Iiris Laukkanen, kaupunginjohtaja, iiris.laukkanen@jarvenpaa.fi

Kaupunginhallitus päättää poissulkea kilpailusta

1. Grospek Oy:n

2. Kaskenoja Oy:n

3. Kuljetusliike Toivanen Oy:n

4. Telamark Oy:n

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti. 

Tiedoksi

Poissuljetut tarjoajat (tiedoksianto tehdään kilpailutusjärjestelmästä)