Kaupunginhallitus, kokous 16.1.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 3 Järvenpään Yhteiskoulu (JYK), 2.vaihe hankesuunnitelma

JARDno-2019-3180

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Jan Mikkonen, tilasuunnittelun kehittämispäällikkö, jan.mikkonen@jarvenpaa.fi

Perustelut

Valmistelijat:

- Jan Mikkonen, tilasuunnittelun pedagoginen kehittämispäällikkö, jan.mikkonen@jarvenpaa.fi 
- Teemu Jaakkola, rakennuttajapäällikkö, Mestaritoiminta, teemu.jaakkola@mestaritoiminta.fi 

Järvenpään Yhteiskoulun (JYK) hankkeen laajuus, vaiheistettu aikataulu sekä alustava budjetti on hyväksytty kaupunginhallituksen kokouksissa 17.6.2020 sekä 7.9.2020. 1. vaiheen hankesuunnitelma on käsitelty ja hyväksytty opetus- ja kasvatuslautakunnassa, hyvinvointilautakunnassa sekä kaupunginhallituksessa lokakuussa 2020. 


JYK hankkeen 1. ja 2.vaihe muodostavat yhdessä toiminnallisen kokonaisuuden, 1.vaiheen rakentaminen on käynnissä ja koulutoiminnan aloitus tapahtuu kevättalvella 2023. 2.vaiheen toiminnan aloitustavoite on tammikuu 2026 jolloin JYK koulukokonaisuuden vaiheistettu toteutus valmistuu. 


JYK 2.vaiheen hankesuunnitelman käsittely tapahtuu vaiheittain siten, että tavoiteaikataulun mukaan kaupunginhallitus käsittelee ja päättää hankesuunnitelman hyväksynnästä tammikuun 2023 kokouksessa. Tätä ennen lautakunnilta pyydetään hankesuunnitelmasta lausunto palvelualueen tehtävän ja toimivallan puitteissa. Hankesuunnitelman tarkoituksena on kuvata hankkeen yleispiirteet, tarve ja tavoitteet, kustannukset sekä menettely. Nyt käsittelyssä oleva 2.vaiheen hankesuunnitelma keskittyy 2.vaiheen yksityiskohtaiseen kuvaukseen.  


Opetus- ja kasvatuslautakunnan tehtävän kannalta relevantit näkökulmat hankesuunnitelmaan ovat hankkeen pedagogiset ja palveluverkkoon liittyvät lähtökohdat. 

 

Ehdotus

Esittelijä

Merja Narvo-Akkola, palvelualuejohtaja, merja.narvo-akkola@jarvenpaa.fi

Opetus- ja kasvatuslautakunta päättää esittää kaupunginhallitukselle, että kaupunginhallitus hyväksyy Järvenpään Yhteiskoulun 2.vaiheen hankesuunnitelman liitteen 1 mukaisesti. 

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaan.

Kokouskäsittely

Jan Mikkonen selosti asiaa kokouksessa ja Teemu Jaakkola etäyhteyksin.

Valmistelija

Tony Konkola, liikuntapäällikkö, tony.konkola@jarvenpaa.fi

Perustelut

Valmistelijat:

- Jan Mikkonen, tilasuunnittelun pedagoginen kehittämispäällikkö
- Teemu Jaakkola, rakennuttajapäällikkö, Mestaritoiminta
- Tony Konkola, liikuntapäällikkö

Järvenpään Yhteiskoulun (JYK) hankkeen laajuus, vaiheistettu aikataulu sekä alustava budjetti on hyväksytty kaupunginhallituksen kokouksissa 17.6.2020 sekä 7.9.2020. 1. vaiheen hankesuunnitelma on käsitelty ja hyväksytty opetus- ja kasvatuslautakunnassa, hyvinvointilautakunnassa sekä kaupunginhallituksessa lokakuussa 2020.

JYK hankkeen 1. ja 2.vaihe muodostavat yhdessä toiminnallisen kokonaisuuden, 1.vaiheen rakentaminen on käynnissä ja koulutoiminnan aloitus tapahtuu kevättalvella 2023. 2.vaiheen toiminnan aloitustavoite on tammikuu 2026 jolloin JYK koulukokonaisuuden vaiheistettu toteutus valmistuu.

JYK 2.vaiheen hankesuunnitelman käsittely tapahtuu vaiheittain siten, että tavoiteaikataulun mukaan kaupunginhallitus käsittelee ja päättää hankesuunnitelman hyväksynnästä joulukuun 2022 tai tammikuun 2023 kokouksessa. Tätä ennen lautakunnilta pyydetään hankesuunnitelmasta lausunto palvelualueen tehtävän ja toimivallan puitteissa. Hankesuunnitelman tarkoituksena on kuvata hankkeen yleispiirteet, tarve ja tavoitteet, kustannukset sekä menettely. Nyt käsittelyssä oleva 2.vaiheen hankesuunnitelma keskittyy 2.vaiheen yksityiskohtaiseen kuvaukseen.

Hyvinvointilautakunnan tehtävän kannalta relevantit näkökulmat hankesuunnitelmaan ovat

-          liikunta- ja näyttämötilat

-          tilojen ilta- ja viikonloppukäyttö vapaan sivistyksen, taiteen perusopetuksen ja seurojen toiminnassa, sekä

-          hankkeen ja Keskustan liikuntapuiston (Keskuskentän) yhteensovittaminen

KS

Ehdotus

Esittelijä

Kristiina Soots, palvelualuejohtaja, kristiina.soots@jarvenpaa.fi

Hyvinvointilautakunta päättää hyväksyä osaltaan toiminnallisen kokonaisuuden Järvenpään Yhteiskoulun 2. vaiheen hankesuunnitelman liitteen 1 mukaisesti.

 

Käsittely

Mestaritoiminta Oy:n rakennuttajapäällikkö Teemu Jaakkola selosti asiaa etäyhteyksin.  

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti. 

Valmistelija

  • Jan Mikkonen, tilasuunnittelun kehittämispäällikkö, jan.mikkonen@jarvenpaa.fi

Perustelut

Valmistelijat:

-​ Jan Mikkonen,​ tilasuunnittelun pedagoginen kehittämispäällikkö,​ jan.mikkonen@jarvenpaa.fi 
-​ Teemu Jaakkola,​ rakennuttajapäällikkö,​ Mestaritoiminta,​ teemu.jaakkola@mestaritoiminta.fi 

 

Opetus- ja kasvatuslautakunta 13.12.2022 § 57

Järvenpään Yhteiskoulun (JYK) hankkeen laajuus, vaiheistettu aikataulu sekä alustava budjetti on hyväksytty kaupunginhallituksen kokouksissa 17.6.2020 sekä 7.9.2020. 1. vaiheen hankesuunnitelma on käsitelty ja hyväksytty opetus- ja kasvatuslautakunnassa, hyvinvointilautakunnassa sekä kaupunginhallituksessa lokakuussa 2020.

Nyt käsittelyssä oleva 2.vaiheen hankesuunnitelma keskittyy 2.vaiheen yksityiskohtaiseen kuvaukseen. Tämä 2.vaiheen hankesuunnitelma on käsitelty opetus- ja kasvatuslautakunnassa 13.12.2022 sekä hyvinvointilautakunnassa 14.12.2022. Hankesuunnitelman tarkoituksena on kuvata hankkeen yleispiirteet, tarve ja tavoitteet, kustannukset sekä menettely.

JYK hankkeen 1. ja 2. vaihe muodostavat yhdessä toiminnallisen kokonaisuuden, 1.vaiheen rakentaminen on käynnissä ja koulutoiminnan aloitus tapahtuu kevättalvella 2023. 2.vaiheen toiminnan aloitustavoite on tammikuu 2026, jolloin JYK koulukokonaisuuden vaiheistettu toteutus valmistuu.

Syksyllä 2022 laadittu JYK 2-vaiheen hankesuunnitelman kustannusarvio on yhteensä 20 182 000 €. Hankkeen budjetiksi esitetään tätä pienempää summaa 19 600 000 €, koska tämänhetkisten ennusteiden mukaan yleinen kustannustason nousu on tasaantumassa ja kääntymässä mahdollisesti laskuun vuoden 2023 aikana. JYK 2-vaiheen rakentaminen alkaa kevättalvella / keväällä 2024 ja Mestaritoiminta arvioi yleisen kustannustason laskevan ennen rakentamisen aloitusta.

 

MN-A, KR

Ehdotus

Esittelijä

  • Iiris Laukkanen, hallintojohtaja, vt. kaupunginjohtaja, iiris.laukkanen@jarvenpaa.fi

Kaupunginhallitus päättää:

  1. hyväksyä liitteenä olevan hankesuunnitelman ja siihen sisältyvät hankkeen lähtökohdat
  2. hyväksyä hankkeen budjetiksi 19 600 000 €
  3. että hankkeen jatkosuunnittelu- ja toteutusvaihe voidaan aloittaa
  4. antaa Mestaritoiminta Oy:lle valtuutuksen valmistella sekä päättää suunnittelu- ja toteutusvaihetta koskevat hankinnat sekä allekirjoittaa ja valvoa asiaa koskevat sopimukset kaupungin puolesta edellä hyväksytyssä budjetissa
  5. valtuuttaa talousjohtajan opetuksen ja kasvatuksen palvelualuejohtajaa kuultuaan hyväksymään hankkeen yleissuunnitelmavaiheen suunnitteluratkaisut kustannuslaskelmineen.

 

Käsittely

 

Rakennuttaja- ja investointijohtaja Teemu Jaakkola selosti asiaa.  

Jorma Piisinen poistui esteellisenä kokouksesta klo 16.46- 17.53. Esteellisyyden peruste hallintolain 28 § 1 momentin kohta 5 (yhteisöjäävi).     

Esittelijä täydensi pohjaehdotustaan seuraavasti: "kohta 6: Mestaritoiminta Oy raportoi kaupunginhallitukselle hankinnoista ennen niiden hyväksymistä. "

Kokoustauko pykälän käsittelyn jälkeen klo 17.54-18.07 

Päätös

Hyväksyttiin yksimielisesti esittelijän täydennetyn päätösehdotuksen mukaisesti.  

Kaupunginhallitus päätti:  

  1. hyväksyä liitteenä olevan hankesuunnitelman ja siihen sisältyvät hankkeen lähtökohdat 

  1. hyväksyä hankkeen budjetiksi 19 600 000 € 

  1. että hankkeen jatkosuunnittelu- ja toteutusvaihe voidaan aloittaa 

  1. antaa Mestaritoiminta Oy:lle valtuutuksen valmistella sekä päättää suunnittelu- ja toteutusvaihetta koskevat hankinnat sekä allekirjoittaa ja valvoa asiaa koskevat sopimukset kaupungin puolesta edellä hyväksytyssä budjetissa 

  1. valtuuttaa talousjohtajan opetuksen ja kasvatuksen palvelualuejohtajaa kuultuaan hyväksymään hankkeen yleissuunnitelmavaiheen suunnitteluratkaisut kustannuslaskelmineen. 

  1. että Mestaritoiminta Oy raportoi kaupunginhallitukselle hankinnoista ennen niiden hyväksymistä. 

Tiedoksi

Mestaritoiminta, Opkan ja Hyvon palvelualuejohtaja, talousjohtaja, tilapäällikkö