Kaupunginhallitus, kokous 1.10.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 225 Bulevardikorttelin tilamuutosten hankesuunnitelma

JARDno-2024-1297

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Topi Luostarinen, Hallintopalvelupäällikkö, topi.luostarinen@jarvenpaa.fi

Perustelut

Valmistelijat: Hallintopalvelupäällikkö Topi Luostarinen, Hallintojohtaja Sari Forsström
 

Bulevardikorttelin tiloihin on suunniteltu muutoksia siten, että Keski-Uudenmaan työllisyyspalvelujen Järvenpään toimipaikan henkilöstö ja asiakaspalvelu sijoittuisivat kaupungilla jo vuokralla oleviin tiloihin. Muutettuihin tiloihin sijoittuisi myös Kelan Järvenpään toimipiste. Tilat eivät sellaisenaan sovi asiakaspalvelutiloiksi vaan ne vaativat muutostöitä, joiden suunnittelu on aloitettu jo keväällä. Tilatarpeita on suunniteltu yhteistyössä TE-palvelujen, Kelan sekä kaupungin edustajien kesken. Jotta täsmällisempi investointiesitys ja kustannusarvio voidaan tuoda päätettäväksi, pitää tässä vaiheessa tehdä tarkempia taloteknisiä suunnitelmia, joiden arvioitu kustannus on enintään 30.000 euroa. Suunnitelman hankinta on osa kaupunginhallituksen myöhemmin päätettävässä investointiesityksessä määriteltävää kokonaisuutta.

Toimivalta mihin päätös perustuu (Hallintosääntö luku 18, taloudellinen toimivalta, 3. kohta: kaupunginhallitus päättää rakentamisen investointien hankesuunnitelmista niiden ylittäessä 500.000,00 euroa)

SF

 

Ehdotus

Esittelijä

Iiris Laukkanen, kaupunginjohtaja, iiris.laukkanen@jarvenpaa.fi

Kaupunginhallitus päättää valtuuttaa hallintopalvelupäällikön tilaamaan taloteknisiä suunnitelmia Bulevardikorttelin muutostöihin liittyen enintään 30.000 eurolla. 

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.

Kokouskäsittely

Hallintopalvelupäällikkö Topi Luostarinen selosti asiaa.

Valmistelija

  • Topi Luostarinen, Hallintopalvelupäällikkö, topi.luostarinen@jarvenpaa.fi

Perustelut

Selostus

Työ- ja elinkeinopalvelut eli TE-palvelut siirtyvät 1.1.2025 valtiolta kuntien vastuulle ja nykyiset TE-toimistot lakkautetaan. TE-palveluista tulee osa kunnan peruspalveluita ja Keski-Uudenmaan kuusi kuntaa järjestävät jatkossa kuntalaisilleen palvelut yhdessä. Työllisyysalueelle tulee kaksi TE-palveluiden toimipaikkaa, joista yksi Järvenpäähän ja toinen Hyvinkäälle ja lisäksi neljä toimipistettä muihin kuntiin.

Järvenpäässä kaupungilla nykyisin käytössä olevia Bulevardikorttelin tiloja on suunniteltu usean organisaation yhteisiksi tiloiksi. Mukana hankkeessa ovat TE-palveluiden sekä Järvenpään kaupungin kotoutumis- ja työllisyyspalveluiden lisäksi myös Kelan palvelut. Kokonaisuutta ja usean organisaation yhteistyötä on kehitetty yhdessä. Tavoitteena on sujuvan asioinnin ja hyvän asiakaskokemuksen varmistaminen, eri organisaatioiden välinen yhteistyö ja tiloissa toimivien organisaatioiden hyvä henkilöstökokemus. 

Tilanne ja aikataulu

Bulevardikorttelin 5. ja 6. kerroksen muutostyöt pyritään aloittamaan heti hankesuunnitelman hyväksymisen jälkeen valmistelevilla töillä ja kalustesiirroilla. Arkkitehtisuunnitelmat sekä talotekniset suunnitelmat ja selvitykset valmistuvat lokakuun alussa, jonka jälkeen neuvotteluita jatketaan rakennuskonsortion kanssa. Rakennustöiden arvioidaan kestävän noin 8-10 viikkoa, jonka jälkeen joulukuussa tila kalustetaan ja varustellaan. Toiminta tiloissa pyritään aloittamaan heti vuoden 2025 alusta. 

Kustannusarvio

Kustannusarvio tällä hetkellä on noin 700.000 euroa, tarkempi erittely oheismateriaalissa. Kustannukset täsmentyvät vielä lokakuun aikana loppujen talotekniikkaselvitysten valmistuessa. Kaupunginhallituksen aiemmin päättämä (KH 26.8.2024 § 192) talotekniikkasuunnittelu ja selvitystyö sisältyy em. kustannusarvioon. Nykyisiä kalusteita ja rakennusosia pyritään niin ikään kierrättämään mahdollisimman paljon, jotta kustannuksia saataisiin edelleen pienennettyä. 

Toimivalta

Hallintosääntö luku 18, taloudellinen toimivalta, 3. kohta: kaupunginhallitus päättää rakentamisen investointien hankesuunnitelmista niiden ylittäessä 500.000,00 euroa

 

SF

Ehdotus

Esittelijä

  • Iiris Laukkanen, kaupunginjohtaja, iiris.laukkanen@jarvenpaa.fi

Kaupunginhallitus päättää

  1. hyväksyä kuvaustekstin mukaisen hankesuunnitelman
  2. valtuuttaa hallintopalvelupäällikön tekemään siihen liittyvät tarvittavat tilaukset ja sopimukset kustannusarvion mukaisesti. 
  3. että tämä päätös pannaan täytäntöön sen lainvoimaisuutta odottamatta

Päätös

Asian käsittelyä päätettiin lykätä 4.10.2024 pidettävään jatkokokoukseen.

Tiedoksi

halintopalvelupäällikkö, talouspalvelut