Kaupunginhallitus, kokous 1.10.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 228 MAL-sopimusluonnos ja toimiohje

JARDno-2020-2711

Valmistelija

  • Hannele Selin, kaavoitusjohtaja, hannele.selin@jarvenpaa.fi

Perustelut

Helsingin seudun kuntien ja valtion välisen maankäytön, asumisen ja liikenteen (MAL) -sopimuksen 2024–2027 valmisteluryhmä on laatinut sopimusluonnoksen. Sopimus on luonteeltaan aiesopimus. Sopijaosapuolet sitoutuvat yhdessä edistämään sopimuksen tavoitteiden ja toimenpiteiden toteutumista. Osana sopimusta valtio osoittaa yhteensä 2 miljoonaa euroa valtion väyläverkon yhteisiin suunnittelukohteisiin KUUMA-seudulla. Näistä yksi suunnitteluhanke on Keski-Uudenmaan pohjoinen logistiikkayhteys Järvenpää–Nurmijärvi.

MAL-sopimusluonnosta käsitellään seudullisissa yhteistyöelimissä ennen varsinaista päätöksentekoa. Järvenpäällä on edustus KUUMA-johtokunnassa ja -komissiossa. Myös Helsingin seudun kuntajohtajat ja Helsingin seudun yhtistyökokous käsittelee sopimusta vielä ennen päätöksentekoa. Jokainen osapuoli tekee varsinaisen allekirjoituspäätöksen omissa toimielimissään 11.11. mennessä.

Toimivalta: Kaupunginhallitus ohjaa seudullista yhteistyötä (Järvenpään kaupungin hallintosääntö §12, KV 27.5.2024 § 34).

MA

Ehdotus

Esittelijä

  • Iiris Laukkanen, kaupunginjohtaja, iiris.laukkanen@jarvenpaa.fi

Kaupunginhallitus päättää

  1. merkitä sopimusluonnoksen tiedoksi
  2. antaa seudullisten yhteistyöelinten edustajille toimiohjeena myönteisen suhtautumisen MAL-sopimukseen.

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.