Kaupunginhallitus, kokous 29.4.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 114 ICT-laitteiden ja -palvelujen hankinta Tieran verkkokaupasta

JARDno-2024-509

Valmistelija

  • Tony Åkerberg, tony.akerberg@jarvenpaa.fi

Perustelut

Järvenpään kaupungin ICT-laitteita, ohjelmistoja ja muita palveluita on hankittu Tieran verkkokaupan kautta. Tiera Verkkokauppa -puitesopimuksen sopimuskausi päättyy elokuussa 2024. Tiera kilpailuttaa yhteishankintana vastaavan hankintakanavan ICT-laitteille, -ohjelmistoille ja -palveluille päivitetyillä tuoteryhmillä, tuotteilla ja ratkaisuilla.

Tietohallinto ja hankintapalvelut katsoo, että Järvenpään kaupungin etu on liittyä puitesopimukseen, jolla voidaan hankkia ICT-laitteita, -ohjelmistoja ja -palveluita joustavasti myös jatkossa. Hankinnat ovat välttämättömiä kaupungin häiriöttömän palvelutuotannon turvaamiseksi. Liittymissitoumus on annettava 24.5.2024 mennessä. 

Lisäksi yhteishankintaan liittyminen on tarkoituksenmukaista huomioon ottaen hankinnasta aiheutuvat prosessikustannukset ja hankittavan palvelun laadun. Kilpailuttaminen vaatii paljon aikaa ja työtä, eikä tässä tapauksessa omalla kilpailutuksella voitaisi saavuttaa mitään erityisiä hyötyjä.

Liittyminen sopimukseen on kaupunginhallituksen päätettävä, koska sopimuksen laskennallinen arvo neljän vuoden ajalta on 2 miljoonaa euroa.

Kaupunki ei sitoudu kiinteisiin hankintamääriin sopimuskauden aikana.

Tiera Verkkokaupan kilpailutus toteutetaan yhteishankintana. Sidosyksikköihin sovellettavaa määräysvaltavaatimusta ei sovelleta yhteishankintoihin.

Perustelut

Tiera Verkkokauppa -puitesopimus on joustava ja mahdollistaa myös erilliset kilpailutukset ICT-laitteiden, -ohjelmistojen ja -palveluiden osalta tarvittaessa.

Käytössä olevien sovelluksien ja -järjestelmien asiantunteva ylläpito- ja tukipalvelu ovat taatut puitesopimuksen kautta.

Kaupungin nykyisten sovellusten ja järjestelmien integraatiot on rakennettu Tiera Verkkokauppa- puitesopimus huomioiden.  

 

Toimivalta

Voimassa olevien rahamääräisten ratkaisuvaltarajojen mukaan sopimuksessa, jossa useampivuotisten ostojen hankintapäätöksen tekijä määräytyy hankinnan kokonaisarvon mukaan ja jossa hankinnan arvo on yli 500 000 euroa, toimivalta on koko kaupunkia koskevien hankintojen osalta kaupunginhallituksella.

SF

Ehdotus

Esittelijä

  • Iiris Laukkanen, kaupunginjohtaja, iiris.laukkanen@jarvenpaa.fi

Kaupunginhallitus päättää:

  1. liittyä Tiera Verkkokauppa -puitesopimukseen. 
  2. valtuuttaa kaupunginjohtajan allekirjoittamaan edellä todetun sopimuksen
  3. että kaupunki ei sitoudu kiinteisiin hankintamääriin sopimuskauden aikana

 

 

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.

Tiedoksi

Tietohallintojohtaja, tietohallintopäällikkö