Kaupunginhallitus, kokous 29.4.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 115 Kutsuntalautakuntien edustajien valinta 2024

JARDno-2024-484

Valmistelija

  • Henna Koskelainen, hallinnon erityisasiantuntija, henna.koskelainen@jarvenpaa.fi

Perustelut

Kaartin jääkärirykmentin Uudenmaan aluetoimistosta on 27.3.2024 saapunut pyyntö, jolla Uudenmaan aluetoimisto pyytää Uudenmaan kuntia ja kaupunkeja, hyvinvointialueita sekä poliisia toteuttamaan asevelvollisuuslain mukaiset vastuunsa vuoden 2024 kutsuntojen toteuttamiseksi. Järvenpään osalta kutsunnat järjestetään Tuusulassa 12.9 ja 13.9.2024 (Puolustusvoimien Kurssikeskus, Rantatie 66, Tuusula). 

Kuntien ja kaupunkien tehtävänä on nimetä kutsuntalautakuntiin kuntien tai kaupunkien edustajat ja heille varahenkilöt (ASEVL 22§). Lautakuntien jäsenillä toivotaan olevan valmiudet kohdata nuoret lautakunnassa ja tarjota heille tukea sekä tarvittaessa ohjata kunnan nuorisopalveluiden pariin. Nimeämisessä kannustetaan tekemään tarvittavin osin yhteistyötä hyvinvointialueiden kanssa. Järvenpään kuntakohtainen edustajamäärä on kolme. Lisäksi kuntien tulee asettaa nuorisotyön edustajat kutsuntatilaisuuteen (aikalisä / etsivä nuorisotyö). Valittujen henkilöiden nimet ja yhteystiedot pyydetään ilmoittamaan Uudenmaan aluetoimistolle 17.6.2024 mennessä. 

Kunnilla on myös mahdollisuus asettaa esimerkiksi liikuntapalveluiden infopiste kutsuntatilaisuuteen. Kuntien ja kaupunkien liikuntapalveluita pyydetään ilmoittamaan mahdollisesta osallistumisestaan, ilmoittamaan yhteystiedot sekä toimittamaan mahdollinen kutsuntaoppitunnilla esitettävä materiaali sähköpostitse Uudenmaan aluetoimistolle 17.6.2024 mennessä.

Lisäksi kutsuntatilaisuuteen on pyydetty nimeämään kunnan tai kaupungin tervehdyksen esittäjä kaikille kutsuntapäiville. Tervehdyksen toivotaan olevan kuntaa edustava, nuoria kannustava ja rohkaiseva sekä ytimekäs, kestoltaan enintään 3 minuuttia.

 

SF

Ehdotus

Esittelijä

  • Iiris Laukkanen, kaupunginjohtaja, iiris.laukkanen@jarvenpaa.fi

Kaupunginhallitus päättää nimetä edustajat sekä varaedustajat kutsuntalautakuntiin seuraavasti:

1.     kutsuntalautakunta 1; varsinainen edustaja työllisyyden asiantuntija Julia Örn ja varajäseneksi liikuntapalveluista liikuntaesihenkilö Harri Tolvanen.

2.     kutsuntalautakunta 2; varsinainen edustaja nuorisopalveluista erityisnuorisotyöntekijä Krista Liikanen ja varajäseneksi erityisnuorisotyöntekijä Simo Tynkkynen

3.     kutsuntalautakunta 3; varsinainen edustaja nuorisopalveluista vastaava nuorisotyöntekijä Noora Salo ja varajäseneksi nuorisotyöntekijä Jari Koskinen

4.     Aikalisätoimintaa toteuttavat nuorisopalveluista etsivät nuorisotyöntekijät Hanna Jaakkola, Jesse Niklander ja Sofia Saarenkukka

5.     Liikuntapalveluiden infopisteen yhteyshenkilönä toimii liikuntaesihenkilö Harri Tolvanen

 

Lisäksi kaupunginhallitus nimeää kutsuntatilaisuuteen kaupungin tervehdyksen esittäjät. 

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.

Kaupungin tervehdyksen esittäjät nimetään kaupunginhallituksen tai kaupunginvaltuuston puheenjohtajistosta lähempänä kutsuntatilaisuuutta.

 

Tiedoksi

Uudenmaan aluetoimisto, erillinen tiedoksisaaja-listaus