Kaupunginhallitus, kokous 11.3.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 51 Sisäisen tarkastuksen toimintasuunnitelma 2024

JARDno-2024-329

Perustelut

Valmistelija: Aku Vaselius, BDO

Sisäinen tarkastus on riippumatonta ja objektiivista arviointi-​,​ varmistus-​ sekä konsultointitoimintaa,​ jonka tarkoituksena on tuottaa lisäarvoa organisaatiolle ja parantaa sen toimintaa. Sisäinen tarkastus tukee kaupungin johtoa tavoitteiden saavuttamisessa tarjoamalla järjestelmällisen lähestymistavan organisaation riskienhallinta-​,​ valvonta-​,​ johtamis-​ ja hallintoprosessien tehokkuuden arviointiin ja kehittämiseen.

Järvenpään kaupungin sisäinen tarkastus on ostettu tarkastuspalveluna vuodesta 2020 lähtien. Nykyinen sopimuskausi päättyy vuoden 2024 lopussa ja palvelun järjestäminen arvioidaan uudelleen kuluvan vuoden aikana. Nykyinen palvelutuottaja on BDO Oy. Sopimuksessa on mahdollisuus yhden vuoden optiokauteen.

Sisäisen tarkastuksen toimintasäännön mukaisesti sisäisen tarkastuksen tulee vuosittain laatia ja esitellä sisäisen tarkastuksen toimintasuunnitelma kaupunginjohtajalle, joka vie toimintasuunnitelman edelleen hyväksyttäväksi kaupunginhallitukselle. Tarkastusta suoritetaan toimintasuunnitelman mukaisesti. 

Vuoden 2024 toimintasuunnitelma on liitteenä (salassa pidettävä JulkL 24 § 1 mom 15-​k)

IL

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Iiris Laukkanen, kaupunginjohtaja, iiris.laukkanen@jarvenpaa.fi

Kaupunginhallitus päättää hyväksyä liitteenä olevan sisäisen tarkastuksen toimintasuunnitelman vuodelle 2024.

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.

Tiedoksi

Sisäinen tarkastaja