Kaupunginhallitus, kokous 11.3.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 57 Tarjoajien poissulkeminen / Julkisten rakennusten suunnittelupalveluiden hankinta / MT 

JARDno-2024-203

Valmistelija

  • Petra Pantsar, hankintapäällikkö, petra.pantsar@jarvenpaa.fi

Perustelut

Valmistelijat: Hanna Pölkki (Mestaritoiminta), Petra Pantsar

Asian taustaa

Mestaritoiminta Oy on julkaissut Julkisten rakennusten suunnittelupalveluiden puitejärjestelyä koskevan EU-kynnysarvon ylittävän hankintailmoituksen Hilma- julkaisujärjestelmässä osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi 23.11.2023 (ilmoituksen numero 2023-002323, TED numero 719740-2023).

Tarjouspyyntöasiakirjat julkaistiin Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaalissa, myös tarjoukset oli lähetettävä Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaalin kautta.

Määräaikaan 5.1.2024 klo 12.00 mennessä kirjallisen tarjouksensa jättivät vertailutaulukoista löytyvät tarjoajat. Vertailutaulukot osa-alueittain ovat liitteenä.

Myöhästyneitä tarjouksia ei tullut.

Tarjouspyynnössä oli ilmoitettu, että tarjousten käsittely toteutetaan seitsemässä vaiheessa:

Hankintayksikkö

1. Avaa tarjoukset

2. Tarkastaa tarjoajan soveltuvuutta koskevat vastaukset

3. Tarkastaa tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden

4. Vertailee tarjoukset

5. Pyytää ja tarkastaa voittajan soveltuvuutta koskevat todistukset ja selvitykset

6. Tekee hankintapäätöksen ja antaa tiedoksi kaikille tarjoajille

7. Solmii hankintasopimuksen voittajan kanssa sen jälkeen, kun hankintapäätös on lainvoimainen. Hankintasopimus syntyy vasta kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella.

 

Tarjoajien soveltuvuus ja tarjouksien tarjouspyynnön mukaisuus

Neljän (4) tarjouksen todettiin olevan tarjouspyynnön vastaisia ja tarjoukset on suljettava pois kilpailutuksesta seuraavin perustein:

Osa-alue 1 arkkitehti- ja pääsuunnittelu, Arkkitehtitoimisto Tähti-Set Oy, sijoitus 1: Tarjoukseen nimetyn vastuusuunnittelijan referenssikohteiksi ilmoitettu vain uudiskohteita, vaikka tarjouspyynnön mukaisesti referenssikohteiden on tullut olla korjauskohteita. Tarjous ei ole tarjouspyynnönmukainen.

Osa-alue 1 arkkitehti- ja pääsuunnittelu, Noon Arkkitehdit Oy, sijoitus 5: Tarjoukseen nimetyn vastuusuunnittelijan on tullut toimia ilmoitetuissa referenssikohteissa niin arkkitehtina kuin pääsuunnittelijana. Tarjouksessa ilmoitetun henkilön pätevyyksiksi on voitu tarjouksen perusteella todeta vain arkkitehti pätevyys. Tarjous ei ole tarjouspyynnön mukainen.

Osa-alue 3 LVIAE-suunnittelu, Taitoplan Oy, sijoitus 1: Tarjoukseen nimetyn vastuusuunnittelijan referenssikohteiksi ilmoitettu vain uudiskohteita, vaikka tarjouspyynnön mukaisesti referenssikohteiden on tullut olla korjauskohteita. Tarjous ei ole tarjouspyynnön mukainen.

Osa-alue 3 LVIAE-suunnittelu, Insinööritoimisto W. Zenner Oy, sijoitus 5: Tarjoukseen nimetyn vastuusuunnittelijan referenssikohteiksi on ilmoitettu kaksi uudiskohdetta ja yksi referenssikohde ei ole ollut julkinen kiinteistö. Tarjouspyynnön mukaisesti referenssikohteiden on tullut olla korjauskohteita sekä julkisia kiinteistöjä. Tarjous ei ole tarjouspyynnön mukainen.

 

Yksi tarjoaja ei täyttänyt soveltuvuusvaatimuksia ja joudutaan sulkemaan pois kilpailusta seuraavin perustein:

Osa-alue 7 Pohjarakenne-/Geo-suunnittelu, Geopalvelu Oy, sijoitus 1: Tarjouksen luottoluokitus varmennettu tammikuussa 2024. Tämän jälkeen yritys asetettu konkurssiin (lähde: Asiakastieto). Tarjouspyynnön mukaista taloudellisen luottoluokituksen vaatimusta koskien, ei ole voitu todentaa ja tämän perusteella tarjoaja ei täytä soveltuvuusvaatimuksia.  Esitetään tarjoajan poissulkemista.

 

Kaikki muut tarjoukset todettiin tarjouspyynnön mukaisiksi ja tarjoajat soveltuviksi.

 

Toimivalta

Hallintosäännön taloudellista toimivaltaa koskevan liitteen 1 investointiosan mukaan,​​ kun kyse on useampivuotisesta ostopalvelusopimuksesta hankintapäätöksen tekijä määräytyy hankinnan kokonaisarvon mukaan. Hankinnan arvon ylittäessä 2 000 000 euroa,​​ päätösvalta asiassa on kaupunginhallituksella.

SF

Ehdotus

Esittelijä

  • Iiris Laukkanen, kaupunginjohtaja, iiris.laukkanen@jarvenpaa.fi

Kaupunginhallitus päättää:

1. sulkea pois kilpailutuksesta seuraavat tarjoukset/tarjoajat: 

Osa-alue 1 arkkitehti- ja pääsuunnittelu, Arkkitehtitoimisto Tähti-Set Oy

Osa-alue 1 arkkitehti- ja pääsuunnittelu, Noon Arkkitehdit Oy

Osa-alue 3 LVIAE-suunnittelu, Taitoplan Oy

Osa-alue 3 LVIAE-suunnittelu, Insinööritoimisto W. Zenner Oy

Osa-alue 7 Pohjarakenne-/Geo-suunnittelu, Geopalvelu Oy

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.

Tiedoksi

Poissuljetuille. (Mestaritoiminta tekee tiedoksiannon kilpailutusjärjestelmästä)