Kaupunginhallitus, kokous 5.2.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 34 Vammaisneuvoston toimintakertomus 2023 sekä toimintasuunnitelma ja talousarvio 2024

JARDno-2024-127

Valmistelija

  • Pilvi Kallio-Meriläinen, osallisuuden erityisasiantuntija, pilvi.kallio-merilainen@jarvenpaa.fi

Perustelut

Järvenpään kaupungin vammaisneuvosto on vaikuttamistoimielin, joka edistää järvenpääläisten vammaisten ja pitkäaikaissairaiden oikeuksien toteutumista ja toimii kaupungin kumppanina jo olemassa olevien ja uusien palvelujen kehittämisessä. Vammaisneuvosto on kunnan ja sen alueella toimivien vammaisten henkilöiden, heidän omaistensa ja vammaisjärjestöjen yhteistyöelin.

Vammaisneuvoston tehtävänä on seurata subjektiivisten oikeuksien toteutumista, edistää ja vaikuttaa edustamiensa henkilöiden tarpeiden ja olosuhteiden kehittymiseen kunnan alueella. Tavoitteena on myös edistää vammaisten ja pitkäaikaissairaiden henkilöiden mahdollisuuksia osallistua ja vaikuttaa kunnalliseen päätöksentekoon sekä edistää tasa-arvoista osallistumista yhteiskunnan eri toimintoihin kuten työhön, koulutukseen, asumiseen, sosiaali- ja terveyspalveluihin sekä kulttuuri- ja harrastustoimintaan.

Järvenpään kaupungin hallintosäännön mukaisesti vammaisneuvosto toimii kaupunginhallituksen nimeämänä vaikuttamistoimielimenä eläkeläisneuvoston ja nuorisovaltuuston rinnalla. 

Vammaisneuvosto on valmistellut kaupunginhallitukselle toimintasuunnitelman ja talousarvion vuodelle 2024 sekä toimintakertomuksen vuodesta 2023. Vammaisneuvoston talousarvio vuodelle 2024 on 13 440 euroa. Summa vastaa kaupungin heille varattua määrärahaa. 

Järvenpään vammaisneuvosto tulee hakemaan 1 600 euroa lisämäärärahaa Järvenpäässä lokakuussa järjestettävään Keski-Uudenmaan Vammaismessuihin. Mikäli tätä rahaa ei saada, vammaisneuvoston budjettia pienennetään tai kokousten määrää vähennetään yhdellä.

HK

Ehdotus

Esittelijä

  • Iiris Laukkanen, kaupunginjohtaja, iiris.laukkanen@jarvenpaa.fi

Kaupunginhallitus päättää

  1. merkitä tiedoksi liitteenä 1 olevan Järvenpään vammaisneuvoston toimintakertomuksen vuodesta 2023.
  2. merkitä tiedoksi liitteenä 2 olevan Järvenpään vammaisneuvoston toimintasuunnitelman ja talousarvion vuodelle 2024

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti. 

Tiedoksi

Vammaisneuvoston pj, osallisuuden erityisasiantuntija