Kaupunginhallitus, kokous 27.11.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 313 Ero luottamustehtävästä / Haavisto Jere

JARDno-2023-1812

Valmistelija

  • Riitta Murtokare, hallinnon asiantuntija, riitta.murtokare@jarvenpaa.fi

Perustelut

Jere Haavisto on pyytänyt eroa 1.1.2024 alkaen Järvenpään kaupungin luottamustehtävistä paikkakunnalta poismuuton vuoksi. Jere Haavisto on toiminut Hyvinvointilautakunnan jäsenenä ja Järvenpään kaupunginvaltuuston vihreän liiton puoluekohtaisena 5. varavaltuutettuna. Lisäksi hän on toiminut vammaisneuvostossa hyvinvointilautakunnan varaedustajana. 

Kuntalain 70 §:n mukaan luottamustoimesta voi erota pätevästä syystä. Eron myöntämisestä päättää luottamushenkilön valinnut toimielin. Kuntalain 71 §:n 1-kohdan mukaan vaalikelpoinen kunnan luottamustoimeen on henkilö, jonka kotikunta kyseinen kunta on. Kuntalain 78 §:n 1 mom:n mukaisesti, jos luottamushenkilö menettää vaalikelpoisuutensa, hänet valinnut toimielin toteaa luottamustoimen päättyneeksi. Valtuusto myöntää eron valtuutetulle ja varavaltuutetulle. 

Kaupunginvaltuusto on valinnut hyvinvointilautakuntaan jäsenet 9.8.2021 § 68. Hyvinvointilautakunta on valinnut 13.10.2023 § 38 edustajat vammaisneuvostoon vuosille 2023-2025. Varaedustajan nimeäminen Jere Haaviston tilalle viedään hyvinvointilautakunnan käsittelyyn.

LR

Ehdotus

Esittelijä

  • Iiris Laukkanen, kaupunginjohtaja, iiris.laukkanen@jarvenpaa.fi

Kaupunginhallitus päättää esittää kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto päättää  

  1. todeta Jere Haaviston luottamustoimen hyvinvointilautakunnan jäsenenä sekä kaupunginvaltuuston varajäsenenä päättyneen vaalikelpoisuuden menettämisen johdosta 1.1.2024 alkaen.
  2. valita hänen tilalleen hyvinvointilautakuntaan uuden jäsenen jäljellä olevaksi toimikaudeksi.

 

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.

Tiedoksi

eronnut, nimetty, hyvinvoinnin palvelualuejohtaja, hyvinvointilautakunnan pj/sihteeri, listatiimi