Kaupunkikehityslautakunta, kokous 23.3.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 25 LISÄPYKÄLÄ: Kaupunkikehityslautakunnan päätös toimivallan edelleen siirtämisestä määräaikaisesti (lisäpykälä)

JARDno-2023-416

Valmistelija

  • Harri Palviainen, Kaupunkikehitysjohtaja, harri.palviainen@jarvenpaa.fi

Perustelut

Perustelut
Kaupunkikehityslautakunta on hyväksynyt Kaupunkikehityksen palvelualueen organisaatiorakenteen ja viranhaltijoiden päätösvallan (Kaupunkikehityksen toimintaohje) 3.11.2022, § 86. 
Toimintaohjeessa viranhaltijoiden päätösvalta on asemakaava-arkkitehdin ja yleiskaavapäällikön osalta määritelty seuraavasti: 


§ 3 Asemakaava-arkkitehti päättää 
- maankäyttö- ja rakennuslain mukaisista asemakaava- alueen poikkeamispäätöksistä
 - asemakaavan laatimis- ja käsittelykustannusten perimisestä hyväksytyn maksuperusteen pohjalta 
- asettaa nähtäville pienet teknisluonteiset asemakaavan muutosehdotukset


§ 4 Yleiskaavapäällikkö päättää 
- maankäyttö- ja rakennuslain mukaisista asemakaava-alueen ulkopuolisista suunnittelutarveratkaisuista 
- asemakaava-alueen ulkopuolisen tilan lohkomista koskevan kaupungin suostumuksen antamisesta maanmittaustoimistolle 
- naapurikuntia koskevien kaava-, suunnittelutarve- ja poikkeamislupalausuntojen antamisesta silloin, kun kyse ei ole merkitykseltään laajakantoisesta asiasta 
- Ympäristöhallinnon alaa koskevien lausuntojen ja vastineiden antamisesta silloin, kun kyse ei ole merkitykseltään laajakantoisesta asiasta


Järvenpään kaupungin nykyinen Asemakaava-arkkitehti siirtyy pois virasta 30.4.2023. Seuraajan rekrytointi on parhaillaan käynnissä ja tavoitteena on, että uusi asemakaava-arkkitehti aloittaisi virassa touko-/kesäkuun vaihteessa 2023.  Yleiskaavapäällikkö on puolestaan jäämässä pois tehtävästä määräajaksi, 3.4.2023 – 29.9.2023 väliseksi ajaksi. 
Viranhaltijoiden päätösvalta tulee siirtää väliaikaisesti Kaupunkikehityksen sisällä siten, että asemakaava-arkkitehdin päätösvalta siirretään kunnes virkaan on saatu rekrytoitua uusi henkilö ja yleiskaavapäällikön päätösvalta siirretään määräaikaisen poissaolon keston ajaksi. 

 

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Harri Palviainen, Kaupunkikehitysjohtaja, harri.palviainen@jarvenpaa.fi

Kaupunkikehityslautakunta päättää siirtää kaavoitusjohtajalle asemakaava-arkkitehdin ja yleiskaavapäällikön virkojen toimivallan seuraavasti:

Asemakaava-arkkitehdin päätösvallan 30.4.2023 – 31.7.2023 väliseksi ajaksi

Yleiskaavapäällikön päätösvallan 3.4.2023 – 29.9.2023 väliseksi ajaksi

 

Käsittely

Sampo Perttula poistui esteellisenä kokouksesta klo 19.39. Esteellisyyden peruste hallintolain 28 § 1 momentin kohta 1 (asianosaisuus). 

Esittelijä selosti asiaa.

Esittelijä täydensi kuvaustekstiä seuraavasti: § 4 Yleiskaavapäällikkö päättää ensimmäinen kohta muutetaan muotoon: ” maankäyttö- ja rakennuslain mukaisista asemakaava-alueen ulkopuolisista suunnittelutarveratkaisuista sekä ranta- alueiden suunnittelutarvetta koskevista poikkeamispäätöksistä”. 

Esittelijä täydensi päätösehdotusta seuraavasti: “Lisäksi kaupunkikehityslautakunta päättää, että Kaavoitus ja liikenne -toimintayksikössä kaavoitusjohtajan sijaisena toimii maankäyttöjohtaja, kunnes uusi asemakaava-arkkitehti on aloittanut virassaan.” 

Päätös

Hyväksyttiin yksimielisesti esittelijän täydennetyn päätösehdotuksen mukaisesti. 

Esteellisyys

  • Sampo Perttula