Kaupunkikehityslautakunta, kokous 23.3.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 18 Kaupunkikuvallinen lausunto osoitteeseen Viulukonsertonkuja 10 suunnitellusta nelikerroksisesta pysäköintitalosta

JARDno-2023-373

Valmistelija

  • Jouni Vastamäki, johtava rakennustarkastaja, jouni.vastamaki@jarvenpaa.fi

Perustelut

Järvenpään kaupungin hallintosäännön 21 §:n mukaan kaupunkikehityslautakunta käsittelee rakennuslupien käsittelyyn liittyvät merkittävät kaupunkikuvalliset asiat. Lausuntoa pyydetään osoitteeseen Viulukonsertonkuja 10  suunnitellusta nelikerroksisen pysäköintitalon suunnitelmista.

Asemakaava-arkkitehti on 3.2.2023 antanut suunnitelmista seuraavan lausunnon:

"Voimassa olevan asemakaavan mukaan rakennuksen maantasokerroksen julkisivu ei saa antaa umpinaista vaikutelmaa, autopaikat on pinnoitettava vettäläpäisevällä päällysteellä ja jakaa istutusvyöhykkeillä sopiviin kokonaisuuksiin, ja pysäköintilaitoksissa tulee varautua sähköautojen latauspisteisiin. 
Pysäköintilaitoksen julkisivumateriaaliksi on suunniteltu reikälevyä, jota voidaan pitää rakennuksen käyttötarkoitus ja rakentamistapa huomioonottaen asemakaavan vaatimusten mukaisena. Asemapiirroksessa rakennuksen seinustalle sijoitetut autopaikat (varaus 27 autopaikalle) on suunniteltu päällystettäväksi asfaltilla, mitä ei voida pitää hulevesien käsittelyn kannalta riittävän toimivana ratkaisuna. Pysäköintipaikkarivin viereen seinustalle on suunniteltu kapea nurmialue ja istutuksia, joita voidaan pitää piha-alueen toimivuuden kannalta perusteltuna. Sähköautojen latauspisteitä ei ilmene piirustuksista, mutta ne olisi merkittävä suunnitelmiin. Suunnitelma on muilta osin asemakaavan mukainen ja puollettavissa. Vähäinen poikkeaminen asemakaavasta on rakennuslupaviranomaisen ratkaistavissa.."

Liitteenä rakentamistapaohje, pääpiirustusluonnoksia ja näkymäkuvia. Kohteen suunnittelija esittelee suunnitelmia kokouksessa.

HP

Ehdotus

Esittelijä

  • Harri Palviainen, Kaupunkikehitysjohtaja, harri.palviainen@jarvenpaa.fi

Kaupunkikehityslautakunta päättää lausuntonaan esittää, ettei sillä ole kaupunkikuvallista huomautettavaa suunnitelmista.

 

Käsittely

Johtava rakennustarkastaja Jouni Vastamäki alusti asiaa ja Arrak Arkkitehdit Oy:stä kohteen pääsuunnittelija Frans Lybeck esitteli hankkeen suunnitelmia.   

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti. 

Tiedoksi

Asianosaiset