Kaupunkikehityslautakunta, kokous 25.8.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 63 Kaupunkikehityksen palvelualueen osavuosiraportti 1.1.-30.6.2022

JARDno-2022-1031

Valmistelija

  • Timo Väisänen, talouspäällikkö, timo.vaisanen@jarvenpaa.fi

Perustelut

Kerran vuodessa laadittavassa osavuosiraportissa lautakunnat raportoivat kaupunginvaltuustolle talousarviossa asetettujen toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumisesta sekä annetaan tilinpäätösennuste. Lisäksi raportoidaan talousohjelmaan sisällytettyjen liikkumavara- ja riskienhallintatoimenpiteiden toteumasta sekä konserniyhteisöjen toiminnasta sekä keskeisistä suoritteista ja tunnusluvuista. Palvelualueet valmistelevat osavuosiraportin lautakunnille elokuun aikana siten, että tiedot ovat raporttipohjilla ja lomakkeilla viimeistään 12.8.2022 ja raportin valtuustokäsittely on toteutettavissa 12.9.2022

HP.

Ehdotus

Esittelijä

  • Harri Palviainen, Kaupunkikehitysjohtaja, harri.palviainen@jarvenpaa.fi

Kaupunkikehityslautakunta päättää merkitä osavuosiraportin 1.1.-30.6.2022 tiedoksi.

 

Käsittely

Talouspäällikkö Timo Väisänen selosti pykäliä 63 ja 64. 

Esittelijä teki seuraavan muutosehdotuksen liitteeseen osavuosiraportti 6-2022 kauke (päivitetty 24.8.) sivulle 5.

Alkuperäinen:

Toisaalta haasteita on ollut saavuttaa maankäyttökorvauksissa ja yritystonttimyynnissä tavoiteltua tasoa. Haasteet ovat johtuneet asemakaavoihin kohdistuneista valituksista (Tupalantie 16) ja riidoista (Kivipuisto) sekä siitä, etteivät kaavat ole edenneet päätöksenteossa laisinkaan kaavalle asetettujen tavoitteiden mukaisesti ja ne ovat jääneet toteutumatta kokonaisuudessaan (Taidekortteli). 

Esittelijän muutosehdotus:

Toisaalta haasteita on ollut saavuttaa maankäyttökorvauksissa ja yritystonttimyynnissä tavoiteltua tasoa. Haasteet ovat johtuneet asemakaavoihin kohdistuneista valituksista (Tupalantie 16) ja riidoista (Kivipuisto) sekä siitä, kaavalle asetettuja tavoitteita on jouduttu tarkistamaan päätöksenteon yhteydessä ja ne ovat toteutuneet vain osin  

  

Esittelijä teki seuraavan muutosehdotuksen liitteeseen osavuosiraportti 6-2022 kauke (päivitetty 24.8.) sivulle 10. 

Alkuperäinen:

Maankäyttökorvausten osalta ei olla pääsemässä tavoiteltuun tasoon (1,0 miljoonaa euroa), johtuen siitä, että ns. Taidekorttelin asemakaava ei edennyt päätöksenteossa laisinkaan. Lisäksi Kivipuiston asemakaavaan kohdistuu kaavaan liittymätön riita, joka on pysäyttänyt asemakaavan etenemisen. 

Esittelijän muutosehdotus: 

Maankäyttökorvausten osalta ei olla pääsemässä tavoiteltuun tasoon (1,0 miljoonaa euroa), johtuen siitä, että ns. Taidekorttelin asemakaava ei edennyt päätöksenteossa alkuperäisten tavoitteiden mukaisesti. Lisäksi Kivipuiston asemakaavaan kohdistuu kaavaan liittymätön riita, joka on pysäyttänyt asemakaavan etenemisen. 

Päätös

Hyväksyttiin esittelijän muutetun päätösehdotuksen mukaisesti. Lisäksi kaupunkikehityslautakunta valtuutti vastuuhenkilöt tekemään tarvittavat tekniset korjaukset ja päivitykset.  

 

Tiedoksi

Kaupunginhallitus, talousjohtaja, talouspalvelut, Kaupunkikehityksen avainaluejohtajat