Kaupunkikehityslautakunta, kokous 25.8.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 66 Lausunto hallinto-oikeudelle/ Kaupunkikehityslautakunnan päätös oikaisuvaatimuksesta koskien 22-0002-SUU

JARDno-2022-500

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Hannele Selin, yleiskaavapäällikkö, hannele.selin@jarvenpaa.fi

Perustelut

(henkilötieto poistettu)on haettu suunnittelutarveratkaisua ja yleiskaavasta poikkeamista koskien kahta asuinrakennusta (yhteensä 336 k-m²). Päätösvalta suunnittelutarveratkaisujen osalta on delegoitu yleiskaavapäällikölle voimassa olevan hallintosäännön mukaisesti. Yleiskaavapäällikkö on tehnyt asiasta kielteisen päätöksen 22-0002-SUU 1§. Päätös on annettu julkipanon jälkeen 18.3.2022 ja siihen on tehty oikaisuvaatimus kaupunkikehityslautakunnalle 14 päivän kuluessa.

Kiinteistölle suunnittelutarveratkaisun ja yleiskaavasta poikkeamisen myöntäminen voisi aiheuttaa ennakkotapauksen, joka haittaisi asemakaavoituksen, yleiskaavoituksen ja alueidenkäytön järjestämistä koko kaupungin alueella (MRL:n 137§ mukainen haitta). Yleiskaavan tulkinta, Järvenpään maapolitiikka eivätkä muut syyt puolla kaupungin linjasta poikkeamista. Tarkemmat perustelut on esitetty liitteenä olevassa vastineessa.

HP

Ehdotus

Esittelijä

Harri Palviainen, Kaupunkikehitysjohtaja, harri.palviainen@jarvenpaa.fi

Kaupunkikehityslautakunta hylkää oikaisuvaatimuksen suunnitteluterveratkaisusta 22-0002-SUU 1§ perusteettomana edellä mainituin perustein ja pitää yleiskaavapäällikön päätöksen voimassa.

 

Käsittely

Yleiskaavapäällikkö Hannele Selin selosti ensin yleisesti suunnittelutarveratkaisua ja sen jälkeen pykäläasiaa eli oikaisuvaatimusta poikkeamislupaan. 

Tauko tämän pykälän käsittelyn jälkeen 18.29-18.40.

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti. 

Valmistelija

  • Hannele Selin, yleiskaavapäällikkö, hannele.selin@jarvenpaa.fi

Perustelut

Yleiskaavapäällikkö on viranhaltijana tehnyt kielteisen päätöksen 16.3.2022 valittajan hakemasta suunnittelutarveratkaisusta. Valittaja on tehnyt asiasta oikaisuvaatimuksen. Kaupunkikehityslautakunta on päätöksellään 12.5.2022 (§ 39) pitänyt yleiskaavapäällikön tekemän ratkaisun voimassa ja perustellut valittajan tekemän oikaisuvaatimuksen hylkäämisen. Perustelut eivät ole muuttuneet. Valittaja on valittanut päätöksestä Helsingin hallinto-oikeuteen, joka on pyytänyt kaupunkikehityslautakunnalta asiassa lausuntoa 6.9.2022 mennessä.

HP

Ehdotus

Esittelijä

  • Harri Palviainen, Kaupunkikehitysjohtaja, harri.palviainen@jarvenpaa.fi

Kaupunkikehityslautakunta päättää antaa liitteenä olevan lausunnon Helsingin hallinto-oikeudelle.

 

Käsittely

Kaavoitusjohtaja Sampo Perttula selosti asiaa. 

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti. 

Tiedoksi

Hallinto-oikeus, Yleiskaavapäällikkö, Kaavoitusjohtaja, valittaja