Kaupunkikehityslautakunta, kokous 2.6.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 46 Kaupunkikuvallinen lausunto osoitteeseen Viulukonsertonkuja suunnitellusta asuinkerrostalokohteesta

JARDno-2022-878

Valmistelija

  • Jouni Vastamäki, johtava rakennustarkastaja, jouni.vastamaki@jarvenpaa.fi

Perustelut

Järvenpään kaupungin hallintosäännön 21 §:n mukaan kaupunkikehityslautakunta käsittelee rakennuslupien käsittelyyn liittyvät merkittävät kaupunkikuvalliset asiat. Lausuntoa pyydetään osoitteeseen Viulukonsertonkuja suunnitellusta asuinkerrostalokohteesta. Asemakaavan päätöksenteon keskeneräisyydestä johtuen kohteella ei vielä ole osoitenumeroa.

Asemakaava-arkkitehti on 19.5.2022 antanut suunnitelmista seuraavan lausunnon:

"Alueen asemakaava ja rakentamistapaohje on hyväksytty kaupunginvaltuustossa 21.3.2022 § 20. Hyväksymispäätöksestä on annettu oikaisukehotus, jonka takia asemakaavaa mm. korttelin 2135 osalta ei ole saatettu voimaan. Asemakaavan mukaiselle tontille 2135-3 suunniteltu rakennus tulee muodostamaan kokonaisuuden viereiselle tontille 2135-2 suunniteltavan rakennuksen kanssa. Suunniteltu kerrosala ylittää asemakaavassa osoitetun rakennusoikeuden vähäisesti (11 k-m2, 0,3 %). Suunnitelma on muilta osin valtuuston hyväksymän asemakaavan ja rakentamistapaohjeen tavoitteiden mukainen ja puollettavissa. Kaavoituksella ei ole suunnitelmaan huomauttamista."

Kaupunkikuva-arkkitehti on 19.5.2022 antanut suunnitelmista seuraavan lausunnon:

"Suunnitelma noudattaa pääosin kilpailuvaiheen viitesuunnitelmia ja kaavan yhteydessä laadittua rakentamistapaohjetta. Harjakattoisuus toteutuu rakentamistapaohjeen mukaisesti. Ainoastaan eteläsuunnan harjakattoinen päätyjulkisivun materiaalit tulee tarkistaa myöhemmässä vaiheessa, julkisivu tullaan toteuttamaan todennäköisesti eteläpuoleisen rakennusmassan kanssa yhteen, jolloin se ei jää näkyviin ja se riippuu Sinfonianaukion reunaan tulevan hankkeen toteuttamisesta. Jos julkisivu jää näkyviin tulee sen olla kaupunkikuvaan materiaaleiltaan samankaltainen muun julkisivun kanssa."

Liitteenä pääpiirustusluonnoksia ja näkymäkuvia. Kohteen suunnittelija esittelee suunnitelmia kokouksessa.

HP

Ehdotus

Esittelijä

  • Harri Palviainen, Kaupunkikehitysjohtaja, harri.palviainen@jarvenpaa.fi

Kaupunkikehityslautanta päättää

  1. Lausuntonaan esittää, ettei sillä ole huomautettavaa hankkeen nykysuunnitelmista.
  2. Lausuntonaan esittää, että jatkosuunnittelussa tulee huolehtia kaupunkikuva-arkkitehdin lausunnon mukaisesti eteläsuunnan harjakattoisen päätyjulkisivun kaupunkikuvallisesta ilmeestä.

 

Käsittely

Johtava rakennustarkastaja Jouni Vastamäki alusti asiaa ja Arkkitehtitoimistosta kohteen suunnittelija (arkkitehti) Heikki Viiri selosti hankkeen suunnitelmia.  

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti. 

Tiedoksi

Asianosaiset