Kaupunkikehityslautakunta, kokous 2.6.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 45 Kaupunkikuvallinen lausunto osoitteeseen Yliopettajankatu 3 suunnitellusta asuinrivitalo- ja kerrostalokohteesta

JARDno-2022-731

Valmistelija

  • Jouni Vastamäki, johtava rakennustarkastaja, jouni.vastamaki@jarvenpaa.fi

Perustelut

Järvenpään kaupungin hallintosäännön 21 §:n mukaan kaupunkikehityslautakunta käsittelee rakennuslupien käsittelyyn liittyvät merkittävät kaupunkikuvalliset asiat. Lausuntoa pyydetään osoitteiseen Yliopettajankatu 3 suunnitellusta asuinkerros- ja rivitalokohteesta. 

Asemakaava-arkkitehti on 8.3.2022 antanut suunnitelmista seuraavan lausunnon:
"Voimassa olevassa asemakaavassa korttelin 2229 pohjoiskulmaan on osoitettu rakennusala, jolle voi sijoittaa kolmekerroksisen rakennuksen. Muualla korttelissa suurin sallittu kerrosluku on II-IIu2/3. Suunniteltu kolmekerroksinen rakennus ylittää rakennusalan rajan. Kortteli 2229 on suunniteltu kokonaisuutena, jossa kolmekerroksinen rakennus muodostaa asemakaavan tavoitteiden mukaisen kaupunkikuvallisen dominantin ja matalammat rivitalot muodostavat oman kokonaisuutensa. Korttelin rakennusoikeus jakautuu puoliksi kerros- ja rivitalojen kesken. Asemakaavan edellyttämät autopaikat sijoitetaan osaksi tontille ja osaksi LPA-alueelle kortteliin 2231. Asemakaavan mukaan julkisivujen päämateriaalina tulee käyttää puuta, jos muu ratkaisu ei ole kaupunkikuvan tai energiatehokkuuden kannalta perusteltu. Suunniteltu julkisivumateriaali on rappaus, jota voidaan perustella liittymisellä vanhojen rakennusten julkisivuihin ja kaupunkikuvallisella vaihtelulla. Julkisivuväritys on rakentamistapaohjeen mukainen, vaikkakin tumma verrattuna vanhoihin keltaisiin rakennuksiin.

Suunnitelma on muilta osin voimassa olevan asemakaavan ja rakentamistapaohjeen mukainen ja puollettavissa. Vähäinen poikkeaminen rakennusalasta ja julkisivumateriaalista on rakennuslupaviranomaisen ratkaistavissa. Kaavoituksella ei ole suunnitelmaan muuta huomauttamista."

Liitteenä pääpiirustusluonnoksia ja näkymäkuvia. Kohteen suunnittelija esittelee suunnitelmia kokouksessa.

HP

Ehdotus

Esittelijä

  • Harri Palviainen, Kaupunkikehitysjohtaja, harri.palviainen@jarvenpaa.fi

Kaupunkikehityslautakunta päättää lausuntonaan esittää, ettei sillä ole huomautettavaa suunnitelmista.

 

Käsittely

Johtava rakennustarkastaja Jouni Vastamäki alusti asiaa ja Arkkitehtuuri Oy:sta kohteen suunnittelija (arkkitehti) Lasse Lehtinen selosti hankkeen suunnitelmia.  

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.

Tiedoksi

Asianosaiset