Keskusvaalilautakunta, kokous 27.1.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 18 LISÄPYKÄLÄ: Lupa hyväntekeväisyyskeräykseen kuntavaaleissa 2021, Pieni ele ry (lisäpykälä)

JARDno-2020-2934

Valmistelija

  • Laura Kattelmäki, kaupunginlakimies, laura.kattelmaki@jarvenpaa.fi

Perustelut

Pieni ele ry on toimittanut kaupungille 19.1.2021 päivätyn tiedotteen koskien kuntavaaleja 2021. Yhdistys on esittänyt kirjeessä toiveen perinteisen hyväntekeväisyyskeräyksen järjestämiselle kunnan äänestyspaikoilla. Tiedote on pykälän liitteenä.

Ehdotus

Keskusvaalilautakunta

  • päättää antaa luvan Pieni ele ry:lle hyväntekeväisyyskeräykseen järjestämiseen ennakkoäänestys- ja varsinaisen vaalisunnuntain äänestyspaikoilla.
  • päättää huolehtia keräyslippaiden kuljettamisesta ja säilyttämisestä äänestysajan samalla tavalla, kuin aiempinakin vuosina.
  • toteaa, että vastuu keräyslippaista on Pieni ele ry:llä myös sinä aikana, kun ne ovat keskusvaalilautakunnan hallinnassa.
  • toteaa, että Pieni ele ry:n kuntavastaavan tulee noutaa keräyslippaat vaalien jälkeen erikseen sovittuna ajankohtana Järvenpää-talolta.

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.

Keskusvaalilautakunta päättää lisäksi yksimielisesti suosittaa, että ennakkoäänestyspäivinä keräys järjestetään vain kahdella ennakkoäänestyspaikalla. Keskusvaalilautakunta pyytää Pieni ele ry:tä ilmoittamaan, millä ennakkoäänestyspaikoilla keräys tullaan järjestämään.

Tiedoksi

Pieni ele ry