Keskusvaalilautakunta, kokous 27.1.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 12 Vaalitoimituksesta tiedottaminen

JARDno-2020-2934

Valmistelija

  • Laura Kattelmäki, kaupunginlakimies, laura.kattelmaki@jarvenpaa.fi

Perustelut

Keskusvaalilautakunnan velvollisuus tiedottaa äänestyspaikoista ja -ajoista

Vaalilain 49 §:n mukaan kunnan keskusvaalilautakunnan on tiedotettava kunnan alueella olevista kotimaan yleisistä ennakkoäänestyspaikoista ja äänestysajoista niissä sillä tavalla, kuin kunnan ilmoitukset saatetaan tiedoksi. Lisäksi vaalilain 67 §:n mukaan kunnan keskusvaalilautakunnan on saatettava vaalipäivä ja äänestysalueiden äänestyspaikat tiedoksi sillä tavalla, kuin kunnan ilmoitukset saatetaan tiedoksi. Keskusvaalilautakunta voi lisäksi harkintansa mukaan kuuluttaa kotiäänestyksen järjestämisestä ja siihen ilmoittautumisesta sekä muista vaalien toimittamiseen liittyvistä asioista.

Kuulutusluonnos koskien Järvenpään kaupungin ennakkoäänestyspaikkoja ja vaalipäivän äänestyspaikkoja sekä niiden aukioloaikoja täydennetään keskusvaalilautakunnalle esityslistalle heti, kun kaupunginhallitus on käsitellyt asiaa kokouksessaan 25.1.2021.

Ehdotus

Keskusvaalilautakunta päättää

  1. hyväksyä liitteenä olevan kuulutusluonnoksen.
  2. että kuulutus annetaan tiedoksi kuntalaisille siten, kuin kunnan ilmoitukset saatetaan tiedoksi.
  3. että kuulutus asetetaan nähtäville myös kaupungin omistamiin vaalimainostelineisiin (6 kpl), kun ne on pystytetty.

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.

Päätettiin lisäksi yksimielisesti lisätä kuulutukseen maininta siitä, että keskusvaalilautakunta suosittaa äänestysaikojen ensimmäisen ja viimeisen tunnin rauhoittamista mahdollisuuksien mukaan riskiryhmien käyttöön.