Keskusvaalilautakunta, kokous 23.11.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 38 Ilmoitusasiat

Perustelut

Kokouskäsittely

Keskusvaalilautakunnan sihteerin sijainen, hallinnon erityisasiantuntija Henna Koskelainen esittäytyi. 

Keskusvaalilautakunnan sihteeri totesi kaupunginhallituksen päättäneen vuoden 2024 vaalien äänestyspaikat ja nimenneen vaalilautakunnat sekä -toimikunnan vuoden 2024 presidentinvaaliin.

Keskusvaalilautakunnan sihteeri selosti oikeusministeriön 16.11.2023 järjestämän vaaliklinikan asiasisältöjä. Tilaisuudessa käsiteltiin muun muassa seuraavia aiheita: vaalimateriaalitilaukset, äänestyspaikkojen esteettömyys, turvallisuus, äänioikeusrekisteri, ilmoituskorttien lähetys ja vaalien ulkomainonta. Seuraavat vaaliklinikat järjestetään 10.1.2024 ja 25.1.2024. 

Keskusvaalilautakunta kävi keskustelua mahdollisten vaalikahviloiden järjestämisestä vaalipäivänä. Todettiin, että vaalilautakuntien puheenjohtajat voivat myöntää vanhempainyhdistykselle luvan vaalikahvilan järjestämiseksi, kunhan vaalikahvila ei häiritse äänestystä ja toiminta tapahtuu vaalihuoneistosta erillisessä tilassa. 

Keskusvaalilautakunta kävi keskustelua äänestyspaikkojen tarkastamisesta ennen vaalipäivää. Todettiin, että keskusvaalilautakunnan sihteeri tai hänen nimeämänsä osallistuu äänestyspaikkojen tarkastamiseen yhdessä vaalilautakunnan puheenjohtajan ja yksikön johtajan kanssa.  

Ehdotus

Merkitään ilmoitusasiat tiedoksi.

Päätös

Hyväksyttiin ehdotuksen mukaisesti.