Nuorisovaltuusto, kokous 25.1.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 7 Nuorisovaltuuston edustajien valinta hyvinvointilautakuntaan

JARDno-2023-24

Valmistelija

  • Noora Salo, nuorisotyöntekijä, noora.salo@jarvenpaa.fi

Perustelut

Nuorisovaltuusto valitsee keskuudestaan kaksi ( 2 ) edustajaa ja näille varajäsenet kaupungin Hyvinvointilautakuntaan toimikaudelle 2023 - 2024. Valintaa tehtäessä etusijalla ovat varsinaiset jäsenet. Edustajilla on lautakunnissa läsnäolo- ja puheoikeus.

Hyvinvointilautakunta edistää kaikenikäisten kaupunkilaisten hyvinvointia ja terveyttä sekä mahdollistaa ja tukee lsten ja nuorten turvallista kasvua ja oppimista.  Lautakunta järjestää varhaiskasvatus- ja opetuspalveluita sekä kaupunkilaisten hyvinvointia ja terveyttä edistäviä palveluita elämän eri vaiheissa sekä päättää niihin liittyvistä asioista. Hyvinvointilautakunta edistää kulttuuria, vahvistaa kaupungin elinvoimaisuutta sekä tukee asukkaiden osaamista ja hyvinvointia luomalla edellytyksiä elämysten kokemiseen, itsensä kehittämiseen ja elinikäiseen oppimiseen sekä työllistymiseen. Lautakunta huolehtii kulttuuri- ja tapahtumapalveluista, vapaa-aika- ja harrastuspalveluista sekä edistää ja tukee kaupunkilaisten osaamista ja työllistymistä ja päättää niihin liittyvistä asioista. Lisäksi lautakunta vastaa maahanmuuttajien kotoutumispalveluista. Lautakunnan alainen toiminta on hyvinvoinnin palvelualueella.

Nuorisovaltuuston edustajat Hyvinvointilautakunnassa ovat velvollisia raportoimaan käsitellyistä asioista seuraavassa nuorisovaltuuston kokouksesa.

Mikäli ehdokkaita tulee enemmän kuin kaksi valintapäätös tehdään suljetulla lippuäänestyksellä. Äänioikeus on varsinaisille jäsenillä, mutta mikäli kaikki varsinaiset jäsenet eivät ole paikalla äänioikeuden saavat varajäsenistä isoimmalla äänimäärällä valitut.

Ääntenlaskijoina toimivat kokouksen toimihenkilöiksi valitut nuorisopalvelujen työntekijät. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Anu Puro, nuorisopalvelujen päällikkö, anu.puro@jarvenpaa.fi

Nuorisovaltuustovalitsee keskuudestaan kaksi (2) varsinaista edustajaa Järvenpään kauungin hyvinvointilautakuntaan sekä näille kaksi (2) varajäsentä.

Päätös

Nuorisovaltuusto nimeää edustajikseen kaupungin hyvinvointilautakuntaan Sanni Veijalaisen ja Hanna Ubinan. Heidän varajäsenikseen nimetään Chukwuemeka Akaniro ja Santtu Wilkman.

Kokouskäsittely

Ehdolle edustajiksi kaupungin hyvinvointilautakuntaan asettuivat Chukwuemeka Akaniro, Santtu Wilkman, Sanni Veijalainen, Hanna Ubina ja Aino Kilpiniemi. Toimintasäännön mukaisesti valinta toteutettiin suljetulla lippuäänestyksellä. Ehdolle asettuneet pitivät lyhyet esittelypuheenvuorot, jonka jälkeen suljettu lippuäänestys suoritettiin.

Ääniä annettiin yhteensä 14 kpl. Äänestyksen tulos jakautui seuraavasti: Chukwuemeka Akaniro 1 ääni, Santtu Wilkman 2 ääntä, Sanni Veijalainen 7 ääntä, Hanna Ubina 3 ääntä, Aino Kilpiniemi 1 ääni. Nuorisovaltuuston edustajiksi kaupungin hyvinvointilautakuntaan valittiin henkilökohtaisten äänimäärien perusteella Sanni Veijalainen ja Hanna Ubina.

Toiseksi varaedustajaksi henkilökohtaisen äänimäärän perusteella valittiin Santtu Wilkman. Äänten mentyä tasan Chukwuemeka Akaniron ja Aino Kilpiniemen välillä, suoritettiin valinta arpomalla. Nuorisovaltuusto päätti suorittaa arvonnan kolikonheitolla. Arvonnan tuloksena toiseksi varaedustajaksi kaupungin hyvinvointilautakuntaan valittiin Chukwuemeka Akaniro.

Tiedoksi

Kaupungin sihteeri