Nuorisovaltuusto, kokous 25.1.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 10 Nuorisovaltuuston edustajien nimeäminen kaupungin vammaisneuvostoon

JARDno-2023-29

Valmistelija

  • Noora Salo, nuorisotyöntekijä, noora.salo@jarvenpaa.fi

Perustelut

Järvenpään kaupungin vammaisneuvosto aloitti toimintansa 1.1.1989 kaupunginhallituksen päätöksellä. Vammaisneuvosto on kunnan ja sen alueella toimivien vammaisten henkilöiden, heidän omaistensa ja vammaisjärjestöjen yhteistyöelin.

Vammaisneuvoston tehtävänä on seurata subjektiivisten oikeuksien toteutumista, edistää ja vaikuttaa vammaisten henkilöiden tarpeiden ja olosuhteiden kehittymiseen kunnan alueella. Tavoitteena on myös edistää vammaisten henkilöiden mahdollisuuksia osallistua ja vaikuttaa kunnallishallinnon päätöksentekoon sekä edistää tasa-arvoista osallistumista yhteiskunnan eri toimintoihin kuten työhön, koulutukseen, asumiseen, sosiaali- ja terveyspalveluihin sekä kulttuuri- ja harrastustoimintaan.

Nuorisovaltuustolla on ollut edustaja vammaisneuvostossa vuodesta 2017. Nuorison näkemysten esille tuominen myös vammaisasioissa on erittäin tärkeää.

Ehdotus

Esittelijä

  • Anu Puro, nuorisopalvelujen päällikkö, anu.puro@jarvenpaa.fi

Nuorisovaltuusto nimeää edustajansa ja varaedustajansa vammaisnevostoon toimikaudelle 2023 - 2024. Molemmilla on vammaisneuvoston kokouksissa läsnäolo- ja puheoikeus.

Päätös

Nuorisovaltuusto nimeää edustajakseen Hanna Ubinan ja hänen varajäsenekseen Santtu Wilkmanin.

Kokouskäsittely

Ehdolle edustajiksi kaupungin vammaisneuvostoon asettuivat Santtu Wilkman ja Hanna Ubina. Ehdokkaat pitivät lyhyet esittelypuheenvuorot, jonka jälkeen suoritettiin suljettu lippuäänestys. Ääniä annettiin yhteensä 14. Äänestyksen tulos jakautui seuraavasti: Santtu Wilkman 7 ääntä, Hanna Ubina 7 ääntä.

Äänten jakauduttua tasa, suoritettiin valinta arpomalla. Nuorisovaltuusto päätti suorittaa arvonnan kolikkoa heittämällä. Arvonnan tuloksen perusteella nuorisovaltuusto nimesi edustajakseen kaupungin vammaisneuvostoon Hanna Ubinan. Varajäseneksi nimettiin Santtu Wilkman.

Tiedoksi

Kaupungin sihteeri