Kaupunginhallitus, kokous 20.11.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 301 Yhtiökokouskutsu 22.11.2023 / Vantaanjoen ja Helsingin seudun vesiensuojeluyhdistys ry

JARDno-2022-800

Valmistelija

  • Henna Koskelainen, hallinnon erityisasiantuntija, henna.koskelainen@jarvenpaa.fi

Perustelut

Vantaanjoen ja Helsingin seudun vesiensuojeluyhdistys ry on lähettänyt kutsun syyskokoukseen, joka pidetään 22.11.2023 Microsoft Teams -etäkokouksena. Kokouksessa käsitellään toimintasuunnitelman ja talousarvion vahvistaminen toimintakaudeksi 2024 sekä jäsenmaksun suuruudesta päättäminen. Liitteenä on yhdistyksen hallituksen ehdotus toimintasuunnitelmaksi 2024 sekä talousarvio 2024.

Vantaanjoen ja Helsingin seudun vesiensuojeluyhdistys ry vastuuhenkilönä on suunnittelupäällikkö Miia Haikonen. Vastuuhenkilö huolehtii yhteisön seurannasta ja raportoi siitä tarvittaessa kaupunginjohtajalle. Vastuuhenkilö antaa lausunnon yhtiökokousedustajalle annettavista toimiohjeista ja toimii yhtiökokousedustajana ellei muuta ole määrätty. 

Järvenpäätä koskien kokouksen esityslistalla on

1) jäsenmaksun suuruudesta päättäminen vuonna 2024:

Järvenpään kaupungin jäsenmaksu nousee 12 600 euroon vuonna 2024. Vuoteen 2023 asti jäsenmaksu on ollut 9000 euroa.

Yhdistyksen säännöissä perusmaksuyksiöt määräytyvät kuntajäsenten kohdalla kunnan asukasluvun mukaisesti. Perusteena jäsenmaksun korotukselle on, että Järvenpään kaupungin väkimäärä on kasvanut yli 45 001 asukkaan, jolloin yhdistyksen sääntöjen mukaisesti Järvenpään kaupunki nousee nykyisestä 45 perusmaksuyksiköstä seuraavaan perusmaksuyksikköluokkaan, joka on 60. Perusmaksuyksiköksi yhdistyksen talousarvioehdotuksessa on esitetty vuodesta 2024 alkaen 210 euroa/yksikkö. Perusmaksuyksikköön on esitetty 5 % korotus vuoteen 2023 nähden yleisen hintatason nousun vuoksi.

 

Kaupunginhallitus antaa asiassa seuraavan toimiohjeen: 

Yhdistyksen esityslistalla on hallituksen varsinaisten jäsenten ja varajäsenten valitseminen seuraavaksi kahdeksi vuodeksi kerrallaan (2024-2025). Miia Haikonen on toiminut varsinaisena jäsenenä ja Ari Kaunisto varajäsenenä kaudella 2022-2023. Miia Haikonen ja Ari Kaunisto ovat käytettävissä yhdistyksen vastuuhenkilöiksi seuraavaksi kahdeksi vuodeksi. Miia Haikosta ehdotetaan varsinaiseksi jäseneksi ja Ari Kaunistoa varajäseneksi.

Lisäksi perusmaksuyksikköön esitettyä 5 % korotusta kehotetaan tarkastelemaan kriittisesti.

LR

Ehdotus

Esittelijä

  • Iiris Laukkanen, kaupunginjohtaja, iiris.laukkanen@jarvenpaa.fi

Kaupunginhallitus päättää

  1. nimetä Vantaanjoen ja Helsingin seudun vesiensuojeluyhdistys ry:n kokousedustajaksi suunnittelupäällikkö Miia Haikosen ja varalle Järvenpään veden toimitusjohtaja Ari Kauniston.
  2. oikeuttaa kaupunginjohtajan päättämään yhtiökokousedustajasta mikäli edelliset ovat estyneitä. 
  3. antaa kuvaustekstissä esitetyn toimiohjeen yhtiökokousedustajalle.

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.

Tiedoksi

nimetyt, Vantaanjoen ja Helsingin seudun vesiensuojeluyhdistys ry