Kaupunginhallitus, kokous 20.11.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 297 Liittyminen Fintraffic Tie Oy:n yhteishankintaan/ Uudenmaan alueen liikennevalojen kunnossapito 

JARDno-2023-1759

Valmistelija

  • Aija Schukov, ylläpidon rakennuttajapäällikkö, aija.schukov@jarvenpaa.fi

Perustelut

Valmistelijat: Petra Pantsar, hankintapäällikkö, Aija Schukov, ylläpidon rakennuttajapäällikkö, Mikko Autere, kaupunkitekniikan johtaja

Asian tausta

Nykyinen Fintraffic Tie Oy:n ja Uudenmaan alueen kaupunkien/kuntien liikennevalojen kunnossapidon palvelusopimuksen 2017–2024 sopimusaika päättyy 1.4.2024. Fintraffic Tie Oy työstää parhaillaan uuden kilpailutuksen hankinta-asiakirjoja. Tavoitteena on saada tarjouspyyntö julkaistua viimeistään 1.12.2023. Uuden sopimuksen alkuun on tarkoitus määrittää 2 vuoden määräaikainen jakso, josta eteenpäin sopimus olisi toistaiseksi voimassa oleva 12 kuukauden irtisanomisajalla. Sopimuksen allekirjoittaminen ajoittuu alustavasti helmikuulle 2024.

Tilaajaosapuolet ovat Fintraffic Tie Oy (valtio), Nurmijärvi, Tuusula, Kerava, Järvenpää, Mäntsälä, Vihti, Sipoo ja Riihimäki. 

Sopimuksen alustava kustannusarvio 4 vuoden ajanjaksolta  on 720 000 euroa. Hinta muodostuu kokonais- ja yksikköperusteisista töistä. Tilaajaosapuolten alustavat kustannusosuudet on laskettu liikennevalojen omistusosuuksien perusteella. Järvenpään liikennevalot ja niiden kustannusosuudet on esitetty liitteenä olevassa kohdeluettelossa.

Fintraffic pyytää hankinnan valmistelun edistämistä varten 

- suostumusta valmistella ja julkaista yhteishankinnan tarjouspyyntö loppuvuonna 2023 kaupunkien/kuntien puolesta 

- Kaupungin/kunnan sähköpostiosoite täytettäväksi Cloudia-tarjouspyyntöön

- Sopimuksen allekirjoittajan nimi ja sähköpostiosoite 

- Kaupungin laskutusyhteyshenkilö/-taho, sähköpostiosoite ja puhelinnumero 

Sopimus ja yhteishankinta on tarpeen Järvenpäässä sijaitsevien valtio-omisteisten teiden ja kaupungin katujen yhteisten liikennevalojen teknisen toiminnan ja kunnon varmistamiseksi.

Taloudelliset vaikutukset

Järvenpään kaupungin arvioitu kustannusosuus vuosittain on 32 220 euroa (alv 0 %), neljässä vuodessa noin 128 880 euroa (alv 0 %). Kustannukset osoitetaan käyttötalouden kustannuspaikalle 1862033004. Liikennevalojen saneeraukseen varataan tarvittaessa erikseen investointirahaa.

Päätösvallan peruste  

Hankintalain (1397/2016) 21 §:n mukaan hankintayksiköt voivat sopia yksittäisen hankinnan toteuttamisesta yhdessä. Hankintaan osallistuvat hankintayksiköt vastaavat yhdessä hankintalain säännösten noudattamisesta, jos hankinta toteutetaan kokonaisuudessaan kaikkien hankintaan osallistuvien hankintayksiköiden nimissä ja niiden puolesta. Järvenpään kaupungissa ei ole tarkemmin säädetty siitä, kuka saa päättää tällaiseen yhteishankintaan osallistumisesta, mistä johtuen on katsottu, että toimivalta asiassa on kaupunginhallituksella.

 

HP

Ehdotus

Esittelijä

  • Iiris Laukkanen, kaupunginjohtaja, iiris.laukkanen@jarvenpaa.fi

Kaupunginhallitus päättää

  1. että Järvenpään kaupunki liittyy Fintraffic Tie Oy:n yhteishankintaan Uudenmaan alueen liikennevalojen kunnossapidossa.
  2. valtuuttaa Fintraffic Tie Oy:n tekemään hankintapäätöksen hankinnasta Järvenpään kaupungin puolesta ja sitoutua päätöksen mukaisiin ehtoihin. 
  3. todeta, että Järvenpään kaupunki tekee hankinnasta oman hankintasopimuksensa valitun palveluntuottajan kanssa.
  4. valtuuttaa kaupunkitekniikan johtajan allekirjoittamaan myöhemmin palveluntuottajan kanssa tehtävän hankintasopimuksen.
  5. että päätös pannaan toimeen sen lainvoimaa odottamatta.

 

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.