Kaupunkikehityslautakunta, kokous 12.10.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 61 Kaupunkikuvallinen lausunto osoitteeseen Perttiläntie 10 suunnitellusta päiväkotikohteesta

JARDno-2023-1594

Valmistelija

  • Jouni Vastamäki, johtava rakennustarkastaja, jouni.vastamaki@jarvenpaa.fi

Perustelut

Valmistelija: Jouni Vastamäki, johtava rakennustarkastaja, jouni.vastamaki@jarvenpaa.fi

Perustelut

Järvenpään kaupungin hallintosäännön 21 §:n mukaan kaupunkikehityslautakunta käsittelee rakennuslupien käsittelyyn liittyvät merkittävät kaupunkikuvalliset asiat. Lausuntoa pyydetään osoitteeseen Perttiläntie 10 suunnittelullusta päiväkotikohteesta.

Asemakaavoitus on 12.9.2023 antanut suunnitelmista seuraavan lausunnon:

"Suunniteltu ulkovälinevarasto ulottuu voimassa olevassa asemakaavassa osoitetun rakennusalan rajan yli 3,05 m. Hakija esittää perustelunaan, että tontin tasaiselle osalle on sijoitettu pysäköintipaikkoja, ja että poikkeamisella ei ole vaikutusta ympäristöön. Ulkovälinevaraston sijaintia voidaan pitää pihajärjestelyjen kannalta perusteltuna. Suunnitelma on muilta osin voimassa olevan asemakaavan mukainen ja puollettavissa. Vähäinen poikkeaminen asemakaavasta on rakennuslupaviranomaisen ratkaistavissa. Kaavoituksella ei ole suunnitelmaan huomauttamista."

Liitteenä asemakaava, pääpiirustusluonnoksia ja väritettyjä julkisivukuvia. Kohteen suunnittelija esittelee suunnitelmia kokouksessa.

HP

Ehdotus

Esittelijä

  • Harri Palviainen, Kaupunkikehitysjohtaja, harri.palviainen@jarvenpaa.fi

Kaupunkikehityslautakunta päättää lausuntonaan esittää, ettei sillä ole kaupunkikuvallista huomautettavaa suunnitelmista.

 

Käsittely

Tämä pykälä käsiteltiin ennen § 60.  

Johtava rakennustarkastaja Jouni Vastamäki alusti asiaa ja Arkkitehtitoimisto Jorma Paloranta Oy:sta kohteen pääsuunnittelija (arkkitehti) Niko Kärjä esitteli hankkeen suunnitelmia.      

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.  

Tiedoksi

Asianosaiset