Kaupunkikehityslautakunta, kokous 27.1.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 6 Lausunto Tuusulan yleiskaava 2040 ehdotuksesta II

JARDno-2019-1577

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Sampo Perttula, kaavoitusjohtaja, sampo.perttula@jarvenpaa.fi

Perustelut

Valmistelijat: Sampo Perttula Ja Hannelu Selin

Tuusulan kunnanhallitus on 25.2.2019 § 61 päättänyt asettaa Tuusulan yleiskaava 2040 ehdotuksen MRA 27 §:n mukaisesti nähtäville ja pyytää kaavasta tarvittavat lausunnot. Ehdotus on ollut nähtävillä 28.3.–17.5.2019. Lausunnot on pyydetty toimittamaan viimeistään 31.5.2019.

Tuusulan Yleiskaava 2040 on koko kuntaa koskeva yleispiirteinen maankäytön suunnitelma. Kaavakartalla on osoitettu taajamien osalta asutuksen, palveluiden ja työpaikka-alueiden laajenemisen suunnat, liikenneverkko sekä yleispiirteinen viherverkosto. Koko kunnan laajuudelta esitetään muun muassa kaupalliset ratkaisut sekä arvokkaat luontokohteet. 

Järvenpää on lausunut kaavan aiemmissa vaiheissa rakennemallista ja luonnoksesta. Kaavaratkaisua on tämän jälkeen tarkennettu erityisesti luontoarvojen osalta. Järvenpään kaupungin kannalta olennaiset asiat koskevat kunnan rajapintoja ja seudullisellakin tasolla merkittävää Ristikydön alueen suunnitelua.

OKT

Ehdotus

Esittelijä

Olli Naukkarinen, kaupunginjohtaja, olli.naukkarinen@jarvenpaa.fi

Kaupunginhallitus päättää Järvenpään kaupungin lausuntona antaa Tuusulan kunnalle liitteen mukaisen lausunnon Tuusulan yleiskaava 2040 ehdotuksesta.

Päätös

Hyväksyttiin.

Valmistelija

  • Sampo Perttula, kaavoitusjohtaja, sampo.perttula@jarvenpaa.fi
  • Hannele Selin, yleiskaavapäällikkö, hannele.selin@jarvenpaa.fi

Perustelut

Tuusulan kunnanhallitus on 15.11.2021 §433 on päättänyt asettaa Tuusulan yleiskaava 2040 -ehdotuksen II MRA 19 §:n mukaisesti nähtäville ja hyväksyä ensimmäisen Tuusulan yleiskaava 2040 (2019) - ehdotuksen lausuntoihin ja mielipiteisiin laaditut vastineet. Kaavaehdotus on nähtävillä 1.12.2021 - 31.1.2022. Lausunto pyydetään toimittamaan viimeistään 31.1.2022. Kaava-aineistoon voi tutustua kunnan nettisivuilla: www.tuusula.fi/yleiskaavaehdotus

Tuusulan yleiskaava 2040:lla ohjataan ennen kaikkea taajamien maankäyttöä. Kumottavien osayleiskaavojen alueelle esitetään kattavasti maankäyttömuodot yleiskaavan mittatarkkuus huomioiden. Kumottaviksi esitetään Hyrylän laajentumissuuntien, Jokelan, Maantiekylän ja Tuomalan osayleiskaavoja, sekä osia Kellokosken, Sulan, Rykmentinpuiston ja Ruotsinkylä-Myllykylä II -osayleiskaavoista. Voimaanjääviä osayleiskaavoja päivitetään viidellä teemalla mm. arvokkailla luontokohteilla.

Järvenpää on lausunut kaavan aiemmissa vaiheissa. Suurin osa Järvenpään aiemmin lausumista asioista on huomioitu toivotulla tavalla kaavaehdotuksessa. Järvenpään kaupungin kannalta olennaiset asiat koskevat kunnan rajapintoja ja seudullisellakin tasolla merkittävää Ristikydön alueen suunnittelua.

Ehdotus

Esittelijä

  • Harri Palviainen, Kaupunkikehitysjohtaja, harri.palviainen@jarvenpaa.fi

Kaupunkikehityslautakunta hyväksyy oheisen Järvenpään kaupungin lausunnon koskien Tuusulan yleiskaavaehdotus II:sta.

Käsittely

Kaavoitusjohtaja Sampo Perttula esitteli asian. 

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.

Tiedoksi

Tuusulan kunta, kaavoitusjohtaja, yleiskaavapäällikkö