Kaupunginhallitus, kokous 24.1.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 30 Järvenpään vammaisneuvoston toimintasuunnitelma ja budjetti 1.1.-31.12.2022

JARDno-2022-78

Valmistelija

  • Pilvi Kallio-Meriläinen, osallisuuden erityisasiantuntija, pilvi.kallio-merilainen@jarvenpaa.fi

Perustelut

Järvenpään kaupungin vammaisneuvosto aloitti toimintansa 1.1.1989 kaupunginhallituksen päätöksellä. Vammaisneuvosto on kunnan ja sen alueella toimivien vammaisten henkilöiden, heidän omaistensa ja vammaisjärjestöjen yhteistyöelin.

Vammaisneuvoston tehtävänä on seurata subjektiivisten oikeuksien toteutumista, edistää ja vaikuttaa vammaisten henkilöiden tarpeiden ja olosuhteiden kehittymiseen kunnan alueella. Tavoitteena on myös edistää vammaisten henkilöiden mahdollisuuksia osallistua ja vaikuttaa kunnallishallinnon päätöksentekoon sekä edistää tasa-arvoista osallistumista yhteiskunnan eri toimintoihin kuten työhön, koulutukseen, asumiseen, sosiaali- ja terveyspalveluihin sekä kulttuuri- ja harrastustoimintaan.

Vammaisneuvoston verkkosivuilta voi tutustua vammaisneuvoston kokouspöytäkirjoihin ja toimintaan: https://www.jarvenpaa.fi/kaupunki-ja-paatoksenteko/paatoksenteko/kokoukset-ja-paatoksenteko/vaikuttamistoimielimet/vammaisneuvosto

Vammaisneuvosto on valmistellut kaupunginhallitukselle toimintasuunnitelman ja talousarvion vuodelle 2022. 

Vammaisneuvoston talousarvio vuodelle 2022 on 13 420 euroa. Talousarvioehdotus vastaa heille varattua määrärahaa, joka vuodelle 2022 on 13 440 euroa.

HV

Ehdotus

Esittelijä

  • Olli Naukkarinen, kaupunginjohtaja, olli.naukkarinen@jarvenpaa.fi

Kaupunginhallitus merkitsee tiedoksi liitteenä olevan Järvenpään vammaisneuvoston toimintasuunnitelman ja budjetin 2022.

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.

Tiedoksi

Järvenpään vammaisneuvosto; osallisuuden erityisasiantuntija