Hyvinvointilautakunta, kokous 27.10.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 66 LISÄPYKÄLÄ: Tanssitaiteen perusopetuksen ostamisen palvelusopimuksen irtisanominen (lisäpykälä)

JARDno-2021-2176

Valmistelija

  • Kristiina Soots, palvelualuejohtaja, kristiina.soots@jarvenpaa.fi

Perustelut

Järvenpään kaupungin hyvinvoinnin palvelualueen sopimuksia tarkastellaan suhteessa nykyiseen lainsäädäntöön ja taloudellisiin resursseihin. Samalla sopimuksista tehdään rakenteellisesti sellaisia, että ne kertovat sopimuksen sisällöstä tarkasti oleellisen. Mahdollinen ostopalvelutyyppinen tuottaminen, tilojen vuokraus sekä avustukset tulee eritellä ja sopimusteknisesti niiden tulee muodostaa selkeät kokonaisuudet.

Kesäkuussa 2019 on Järvenpään kaupunki allekirjoittanut Keski-Uudenmaan Tanssiopisto Oy:n (KETO) kanssa tanssitaiteen perusopetuksen ostamisesta. Käydyissä keskusteluissa kaupungin ja KETOn välillä on yhteisymmärryksessä noussut esiin seikkoja, joiden vuoksi sopimus on tärkeää päivittää. Sopimus on todettu kaupungissa liian kalliina suhteessa talousarvioon. Samalla pystytään selvittämään taiteen perusopetuksen valtionosuuksien hyödyntäminen myös tanssi- ja sirkustaiteen osalta. KETO ei ole päässyt valtionosuuden piiriin yrityksistään huolimatta. Kaupunki koulutuksen järjestäjänä taas on taiteen perusopetuksen valtionosuuden piirissä musiikin ja teatterin opetuksen osalta.

Asia tuodaan lautakunnan kokoukseen kiireellisenä, koska nykyisen sopimuksen mukaan sopimus on irtisanottava lokakuun loppuun mennessä seuraavaa lukuvuotta ajatellen.

Järvenpään kaupunki käynnistää valmistelut, jonka tarkoituksena on tilanne, jossa taiteen perusopetuksen tanssin ja sirkuksen opetusta toteutetaan Järvenpään kaupungissa lukuvuonna 2022 - 2023. Valmistelu alkaa marraskuussa 2021 taiteen perusopetuksen mahdollistamiseksi tanssin ja sirkuksen osalta lukuvuonna 2022 -2023.

Ehdotus

Esittelijä

  • Kristiina Soots, palvelualuejohtaja, kristiina.soots@jarvenpaa.fi

Hyvinvointilautakunta päättää irtisanoa kesäkuussa 2019 allekirjoitetun Keski-Uudenmaan Tanssiopisto Oy:n (KETO) kanssa solmitun sopimuksen päättymään 31.5.2022. 

 

 

Päätös

Hyväksyttiin esittelijän muutetun ehdotuksen mukaisesti.

Kokouskäsittely

Palvelualuejohtaja Kristiina Soots esitteli asiaa.

Käsittelyn kuluessa esittelijä muutti ehdotustaan: Hyvinvointilautakunta päättää irtisanoa kesäkuussa 2019 allekirjoitetun Keski-Uudenmaan Tanssiopisto Oy:n (KETO) kanssa solmitun sopimuksen päättymään 31.5.2022  ja jatkaa KETOn kanssa valmisteluja, jossa taiteen perusopetusta tanssin ja sirkuksen opetusta toteutetaan heidän johdollaan Järvenpään kaupungissa lukuvuonna 2022-2023.

Tiedoksi

Keski-Uudenmaan Tanssiopisto Oy