Hyvinvointilautakunta, kokous 4.3.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 12 Hyvinvoinnin palvelualueen toimintakertomus 2020

JARDno-2021-416

Valmistelija

  • Topi Luostarinen, Hallintopalvelupäällikkö, topi.luostarinen@jarvenpaa.fi

Perustelut

Valmistelijat Mirja-Liisa Autere ja Topi Luostarinen

Palvelualueet raportoivat palvelualueen kokonaisuuden talousarvion toiminnallisten tavoitteiden ja niiden mittareiden toteutumisesta hyväksytyn talousarvion mukaisesti. Toiminnasta ja tavoitteiden sekä määrärahojen käytöstä annetaan toimintakertomus, joka liitetään osaksi kaupungin vuoden 2020 toimintakertomusta, jonka kaupunginvaltuusto lopullisesti hyväksyy.

Toimintakertomus koostuu kahdesta osasta, olennaisista tapahtumista ja kokonaistalouden kehityksestä sekä talousarvion toteutumisvertailusta. Toimintakertomuksen erityisenä tehtävänä on selvittää, kuinka valtuuston asettamat taloudelliset ja toiminnalliset tavoitteet ovat toteutuneet. Toimintakertomuksessa esitetään tiedot myös olennaisista toimintaan vaikuttavista muutoksista ja tapahtumista tilikaudelta ja sen päättymisen jälkeen sekä arvio todennäköisestä tulevasta kehityksestä erityisesti talouden näkökulmasta. Arvioiden tulee tuoda esiin sellaiset seikat, jotka poikkeavat aikaisemmasta kehityssuunnasta ja ovat tulevaisuuden toiminnan suunnittelun kannalta merkittäviä. 

Tilinpäätös vuodelta 2020 ei ole vielä valmistunut, joten toimintakertomuksen määräraha euroihin saattaa tulla lautakuntakäsittelyn jälkeen muutoksia. Muutokset eivät kuitenkaan olennaisesti muuta hyvinvoinnin palvelualueen toimintakatetta.Hyvinvoinnin palvelualueen vuoden 2020 talousarviota muutettiin vuoden aikana 3 kertaa: KJ  22.6.2020 § 15, KV 7.9.2020 § 52 ja KV 14.12.2020 § 85. Kaupunginvaltuuston päätösten muutokset pääosin koskivat lisäsopeutustarvetta, koronaviruksesta johtuvia määrärahamuutoksia ja kaupunginjohtajan päätös ICT-toimintojen määrärahasiirtoa.

Alustavan tilinpäätöksen mukaan hyvinvoinnin palvelualueen toimintakate oli 14.803.000 euroa, joka oli muutettua toimintakatetta 1.058.000 euroa parempi, toteumaprosentin ollessa 93,3 %.

Toimintakertomukseen liittyvä sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan arvioinnista on esitetty selonteko sekä palvelualueen keskeisimpien riskien dokumentilomake. Sisäisen valvonnan järjestämisestä vastaa kaupunginhallitus. Liikkumavaratoimenpiteet sekä keskeneräiset valitukset ja riita-asiat on esitetty liitteissä.

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Kristiina Hannula, palvelualuejohtaja, kristiina.hannula@jarvenpaa.fi

Hyvinvointilautakunta päättää esittää kaupunginhallitukselle, että kaupunginvaltuusto päättää:

  1. hyväksyä hyvinvoinnin palvelualueen vuoden 2020 toimintakertomuksen liitteiden mukaisena.
  2. valtuuttaa vastuuhenkilöt tekemään tarvittavat tekniset korjaukset ja päivitykset toimintakertomukseen.

Lisäksi hyvinvointilautakunta antaa kaupungin talouspalveluille liitteiden mukaisen arviointinsa palvelualueen sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan toteutumisesta sekä alueiden keskeisempien riskien dokumentointien, toimenpiteiden vaikutuksesta riskin todennäköisyyteen tai merkitykseen vuoden 2020 lopun mukaisesti.

Käsittely

Topi Luostarinen ja Mirja-Liisa Autere saapuivat kokoukseen 18.20

Palvelualuejohtaja Kristiina Hannula, controller Mirja-Liisa Autere, hallintopalvelupäällikkö Topi Luostarinen, hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen johtaja Kirsi-Marja Karjalainen, vapaa-aika ja osaamispalvelujen johtaja Jari Lausvaara ja kulttuurijohtaja Sami Ylisaari esittelivät asiaa.

Päätös

Hyväksyttiin esittelijän päätösehdotuksen mukaisesti.

Tiedoksi

Talouspalvelut