Kaupunginhallitus, kokous 30.11.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 390 HI5 Arenan takausprovisio ja vastavakuudet

JARDno-2018-1724

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Antti Peltola, talous- ja hallintojohtaja, antti.peltola@jarvenpaa.fi

Perustelut

Talousjaosto 6.4.2017


Konsernipalvelut sekä Sivistyksen ja vapaa-ajan palvelualue

Hankkeen valmistelu on edennyt vaihtoehdon yksi (KH 6.2.2017 § 25) mukaisesti kohden yksityisten toimijoiden perustamaa kiinteistöosakeyhtiötä. Yhteissuunnittelussa 30.3.2017 olivat edustettuna liikuntapalvelut, kaavoitus- ja liikenneyksikkö, Mestaritoiminta, Boostbrothers, urheiluseuroista SB97, Panthers, Järvenpään yrittäjät, Järvenpään voimistelijat sekä Järvenpään yrittäjät. Suunnittelupalaveriin tuotiin yrittäjäryhmän (Jari-Pekka Immonen, Roope Autio, Tuomas Raejärvi, Jari Mäkinen ja Riku Autio) laatima luonnos HI5 Arena -nimisesta hankkeesta. Kaupungin ja Mestaritoiminnan edustajat totesivat, että hankkeen jatkovalmistelussa tulee selvittää tarkemmin hankkeen rahoituspohjaa, kannattavuuslaskelmia, kaupungin roolia hankkeessa ja ns. ankkurimallissa. Kartanon koulun kenttää sijoituspaikkana pidetään hyvänä. Kartanon sorapintaisen kentän käyttöpinta-alan rajaaminen noin puoleen nykyisestä ei edellytä uuden korvaavan kentän rakentamista tulevaisuudessa.

Liikuntahallin yhteyteen Kartanon koulun kentän alueelle toteutetaan uutta pysäköintialuetta siten, että paikkamäärä riittää liikuntahallin normaaliin harrastuskäyttöön. Uusi pysäköintialue kytkeytyy nykyiseen uimahallin pysäköintialueeseen, joten ajoittaisissa ruuhkatilanteissa voidaan molempia alueita hyödyntää. Isommissa urheilutapahtumissa, esim. turnausten yhteydessä, pysäköinti voi jakautua kampusalueen pysäköintialueiden (uimahalli-liikuntahalli, jäähalli, uusi liikuntahalli) lisäksi Kartanon koulun pysäköintialueelle sekä Pajalantien toiselle puolelle lukion pysäköintialueelle. Kokonaisuutena alueen pysäköintikapasiteetti on hyvä ja kestää ajoittaiset ruuhkahuiput. Tarvittaessa alueen pysäköintimäärää voidaan lisätä esim. jäähallin/ Seutulantalon yhteyteen.

HI5 Arena -työryhmän 22.4. päivätty hankesuunnitelma ja esitykset ovat liitteenä. Esitetyssä suunnitelmassa kaupunki ei ole perustettavan kiinteistöyhtiön osakas. Kaupungin roolia ohjaa mm. valtiontukisäännökset. Maanvuokra ei voi olla vain nimellinen, vaan vuokran tulee olla markkinahintainen. Kaupungin takaus hankkeelle 80/20 säännöllä voisi olla mahdollinen, eli takaus enintään 80 % lainan (huom. velkakirja/lainakohtainen) vuotuisesta jäännöspääomasta. Kaupunki veloittaa takauksesta provision, jonka lopputulemana laina on yhtiölle markkinahintainen. Yhtiölle lankeaa maksettavaksi myös kiinteistövero.
Tarveselvityksen perusteella kaupungin yksiköiden tilatarve ankkurimallin mukaisen päiväkäytön osalta on seuraava: perusopetus, varhaiskasvatus, liikuntapalvelut ja nuorisopalvelut voisivat hyödyntää suunniteltuja uusia tiloja etenkin erilaisten liikuntatapahtumien toteutuksessa muutamia kertoja vuodessa per toimija. Lähiseudun koulut tarvitsevat oppilasmäärien kasvaessa lisää liikuntatiloja liikuntatunneille. Nuorisotyö, liikuntapalvelut ja Opisto voivat hyödyntää nykyisillä ohjausresursseilla 8 - 12 h viikossa ja lukion tarve vaihtelee jaksoittain 5 - 10 viikkotuntiin.  Lisäksi kaupungin vapaaaikapalveluiden kautta voidaan osoittaa erityisryhmille liikuntatilaa esim. 2 - 3 tuntia viikossa. Kaupungin enimmäistarve päiväkäytön osalta kouluvuoden aikana (38 viikkoa vuodessa) on selvityksen perusteella 3 päivää viikossa ja minimissään yksi päivä viikossa. Hankesuunnitelman kannattavuuslaskelmaan (Riku Aution s-posti: 26.4.2017) perustuen kaupungin ankkurivuorojen (sis. kaksi kenttää kolmena päivänä viikossa kouluvuoden aikana) markkinahinta on 72.960 € vuodessa, lisäyksenä nykyiseen talousarvioon.

Koulutusjohtaja Jari Lausvaara, liikuntapäällikkö Tony Konkola ja yrittäjien edustajat esittelevät hanketta kokouksessa.
Oheismateriaali:


A Hankesuunnitelma

B Tiivistelmä

C Presentaatio

Lisätietoja: liikuntapäällikkö Tony Konkola, puh. 040 315 2062 koulutusjohtaja Jari Lausvaara, puh. 040 315 2173 talous- ja hallintojohtaja Antti Peltola, puh. 040 315 2854

Talousjaosto 4.5.2017 § 23

Ehdotus:

Talousjaosto merkitsee tiedoksi hallihankkeen valmistelutilanteen ja ohjeistaa jatkovalmistelua esitetyn vaihtoehdon pohjalta.

Päätös:

Ehdotuksen mukaisesti. Lisäksi talousjaosto linjasi, että hanketta tulee vielä käydä läpi alueen koulujen kanssa hallin käyttötarpeisiin liittyen.
 

___________________________

Talousjaosto 31.5.2018

 

Konsernipalvelut

Hankkeen valmistelua on jatkettu ja perustettavan yhtiön puolesta on toimitettu päivitetty hankesuunnitelma sekä kannattavuuslaskelmat sekä pyyntö lainatakauksesta, jotka ovat liitteenä. 

Hankesuunnitelmassa on kuvattu hankkeen aikataulu, joka on seuraavanlainen:

03/2017-10/2018 Sopimukset kaupungin kanssa

6/2018-11/2018 Lopulliset suunnitelmat ja lupaukset rakennusluvista

12/2018 Valtionapuhakemus (Yhtiö hakee yhtiön nimiin)

4/2019 Rakentaminen alkaa 

syksy / 2019 Hanke valmistuu ja halli aukeaa

Talousvaikutukset

Suunnitelmissa on, että kaupunki antaa yhtiön lainalle omavelkaisen takauksen, joka on enintään 80 % lainan vuotuisesta jäännöspääomasta. Takausvastuu olisi näin ollen lainan nostohetkellä 2,8 Me.

Liiketoimintasuunnitelma lähtee siitä, että kaupunki sitoutuu vuorojen ostoon vuoteen 2024 asti. Vuotuinen käyttötalousmeno salivuorojen ostamiseksi on noin 72 960 euroa vuositasolla. Tämä on lisäkulu talousarvion nykytasoon nähden. 

Hallin toteutus edellyttää kaupungilta investointeja Infraan. Arvio kustannuksista on yhteensä 0,3 Me vuonna 2020.

Kaupunki tulee perimään takauksesta provision. Provisio tulee märäytymään saatujen lainatarjousten perusteella.

Alueen käytön näkökulma

Kaupunkikehityksessä on arvioitu hanketta alueen käytön näkökulmasta. Hanke on kaupungin investointiohjelmassa ajoitettu vuodelle 2020. Arvio pysäköintialueen kustannuksista on noin 0,3 Me. Kaupunkitekniikan johtaja Kaarina Laine esittelee infran osalta asiaa kokouksessa.

Kaupungin liikuntahallitarjonnasta

Lanu/siva palvelualueilla on arvioitu että, halli vastaisi hyvin kaupungin liikuntasalipulaan. Kaupungin suuntaan on oltu yhteydessä myös muiden hallihankkeiden tiimoilta mutta niiden ei uskota olevan toisiaan poissulkevia. Toiminta ei myöskään kilpaile kaupungin oman liikuntahallitarjonnan kanssa.  Kyseisen liikuntahallin tarjonta on pääasiassa salibandyä varten ja sen osalta puuttuu lähes täysin harjoittelu- ja kilpailuolosuhteet tällä hetkellä. 

Talousjaoston kokouksessa 4.5.2017 käsiteltiin kaupungin tarvetta liikuntatilojen osalta. Koulutusjohtaja Jari Lausvaaran mukaan tarve on edelleen samaa tasoa. Lähiseudun koulut tarvitsevat oppilasmäärien kasvaessa lisää liikuntatiloja liikuntatunneille. Nuorisotyö, liikuntapalvelut ja Opisto voivat hyödyntää nykyisillä ohjausresursseilla 8 - 12 h viikossa ja lukion tarve vaihtelee jaksoittain 5 - 10 viikkotuntiin.  Lisäksi kaupungin vapaa-aikapalveluiden kautta voidaan osoittaa erityisryhmille liikuntatilaa esim. 2 - 3 tuntia viikossa. Kaupungin enimmäistarve päiväkäytön osalta kouluvuoden aikana (38 viikkoa vuodessa) on selvityksen perusteella edelleen 3 päivää viikossa.

Halliyhtiön edustajat esittelevät hanketta lyhyesti kokouksessa.

Käsittely

Halliyhtiön edustajista Roope Autio ja Jari-Pekka Immonen esittelivät hanketta kokouksessa. Koulutusjohtaja Jari Lausvaara asntoi suullisen katsaukseen palvelualueen näkökulmasta.

 

 


 

 

Ehdotus

Esittelijä

Antti Peltola, talous- ja hallintojohtaja, antti.peltola@jarvenpaa.fi

Talousjaosto merkitsee tiedoksi liikuntahallin liittyvän valmistelun ja ohjeistaa tarvittaessa jatkovalmistelua.

Päätös

Hyväksyttiin.

Valmistelija

Antti Peltola, talous- ja hallintojohtaja, antti.peltola@jarvenpaa.fi

Ehdotus

Esittelijä

Olli Naukkarinen, kaupunginjohtaja, olli.naukkarinen@jarvenpaa.fi

Kaupunginhallitus päättää esittää, että kaupunginvaltuusto päättää

  • myöntää omavelkaisen takauksen Kiinteistöosakeyhtiö HI5 Arenan ottamalle enintään 2 750 000 euron lainalle Kartanon koulun kentälle toteutettavalle liikuntahallihankkeelle
  • että omavalkaisen takauksen suuruus on enintään 80 % lainan vuotuisesta jäännöspääomasta
  • valtuuttaa kaupunginhallituksen yksilöimään lainat, johon takauspäätös kohdistuu ja päättämään perittävästä takausprovisiosta

 

 

 

Päätös

Päätettiin yksimielisesti palauttaa uudelleen valmisteltavaksi.

Valmistelija

Antti Peltola, talous- ja hallintojohtaja, antti.peltola@jarvenpaa.fi

Perustelut

Kaupunginhallitus on kokouksessaan 26.11.2018 käsitellyt takausasiaa ja palauttanut sen valmisteltavaksi. 

Hallintosäännön 113 §:n mukaan toimielin voi erityisestä syystä päättää ottaa käsiteltäväksi sellaisenkin asian, jota ei ole mainittu kokouskutsussa, mikäli vähintään puolet jäsenistä kannattaa asian käsiteltäväksi ottamista. Jotta asia ehtisi joulukuun valtuustoon käsittelyyn, tulisi se tällöin käsitellä kaupunginhallituksen kokouksessa 29.11.

Ehdotus

Esittelijä

Olli Naukkarinen, kaupunginjohtaja, olli.naukkarinen@jarvenpaa.fi

Kaupunginhallitus päättää esittää, että kaupunginvaltuusto päättää

  • myöntää omavelkaisen takauksen Kiinteistöosakeyhtiö HI5 Arenan ottamalle enintään 2 750 000 euron lainalle Kartanon koulun kentälle toteutettavalle liikuntahallihankkeelle
  • että omavalkaisen takauksen suuruus on enintään 80 % lainan vuotuisesta jäännöspääomasta
  • että takauspäätös on ehdollinen myönteiselle valtionavustuspäätökselle
  • valtuuttaa kaupunginhallituksen yksilöimään lainat, johon takauspäätös kohdistuu ja päättämään perittävästä takausprovisiosta sekä vastavakuudesta myönnettävälle takaukselle.

Käsittely:

Paätettiin yksimielisesti, että asia voidaan ottaa käsiteltäväksi perustuen siihen, että asia tulee käsitellä kaupunginvaltuustossa 10.12.

Päätös

Hyväksyttiin.

Valmistelija

Antti Peltola, talous- ja hallintojohtaja, antti.peltola@jarvenpaa.fi

Ehdotus

Kaupunginvaltuusto päättää

  • myöntää omavelkaisen takauksen Kiinteistöosakeyhtiö HI5 Arenan ottamalle enintään 2 750 000 euron lainalle Kartanon koulun kentälle toteutettavalle liikuntahallihankkeelle
  • että omavalkaisen takauksen suuruus on enintään 80 % lainan vuotuisesta jäännöspääomasta
  • että takauspäätös on ehdollinen myönteiselle valtionavustuspäätökselle
  • valtuuttaa kaupunginhallituksen yksilöimään lainat,​ johon takauspäätös kohdistuu ja päättämään perittävästä takausprovisiosta sekä vastavakuudesta myönnettävälle takaukselle.

Käsittely

Ennen asian käsittelyä Tuomas Raejärvi ilmoitti olevansa asiassa esteellinen (kuntalain 97.1 §), eikä osallistunut asiasta käytävään keskusteluun, eikä päätöksentekoon. Pykälän käsittelyn paikalla oli varajäsen Willem van Schevikhoven.

Käsittelyn aikana Satu Haaparanta ehdotti Ossi Kamisen kannattamana, että kaupunginvaltuusto päättää olla myöntämättä omavelkaisen takauksen Kiinteistöosakeyhtiö HI5 Arenan ottamalle enintään 27500000 euron lainalle Kartanon koulun kentälle toteutettavalle liikuntahallihankkeelle.

Päätös

Hyväksyttiin äänestyksen jälkeen äänin 42 JAA-ääntä, 7 EI-ääntä, 2 TYHJÄÄ pohjaehdotuksen mukaisesti.

 

Eriävän mielipiteen jättivät:

Ossi Kaminen

Satu Haaparanta

Liisa Majanen

Peter Hagman

Eriävä mielipide

Ossi Kaminen

Satu Haaparanta

Liisa Majanen

Peter Hagman

Äänestystulokset

  • Jaa 42 kpl 82%

    Tero Rantanen, Ulla-Mari Karhu, Mikko Vesterinen, Heli Anttila, Mika Gilan, Markku Tenhunen, Katja Repo, Petri Graeffe, Pirjo Komulainen, Marko Larjanne, Pekka Heikkinen, Mikko Päivinen, Katri Kuusikallio, Petri Ovaska, Willem van Schevikhoven, Rita Kostama, Arto Luukkanen, Peter Osipow, Riikka Juuma, Mikko Laakkonen, Jenni Marttinen, Jarno Hautamäki, Kaarina Wilskman, Tomi Passi, Suvi Pohjonen, Tarja Edry, Hanna Graeffe, Liina-Lyydia Jämsä, Henry Berg, Pepe Makkonen, Eemeli Peltonen, Antti Heikkilä, Olli Kamunen, Ossi Vähäsarja, Satu Tuominen, Sanna-Maria Riikonen, Emmi Mäkinen, Mikko Taavitsainen, Helinä Perttu, Tiia Lintula, Petri Perta, Lasse Puttonen

  • Ei 7 kpl 14%

    Satu Haaparanta, Peter Hagman, Seppo Heino, Heini Liimatainen, Ossi Kaminen, Mimmi Launiala, Liisa Majanen

  • Tyhjä 2 kpl 4%

    Pekka Luuk, Viljo Smed

Valmistelija

Iiris Laukkanen, hallintojohtaja, iiris.laukkanen@jarvenpaa.fi

Perustelut

Järvenpään kaupunginvaltuusto on 10.12.2018 § 105 päättänyt omavelkaisen takauksen myöntämisestä KOY HI5 Arenalle Kartanon koulun kentälle toteutettavaa liikuntahallia varten.

Liikuntahallihanke ei ole vielä käynnistynyt, mutta jatkovalmistelun yhteydessä on ilmennyt aihetta selvittää mahdollisuutta sijoittaa liikuntahalli muualle kuin Kartanon koulun läheisyyteen.

Tämän vuoksi takauspäätöstä on tarpeen täsmentää siten, että se on voimassa myös sijoitettaessa halli muulle kaupungin palvelutuotantoa tukevalle paikalle ja määrittämällä takaussitoumuksen kestolle enimmäisaika.

Ehdotus

Esittelijä

Olli Naukkarinen, kaupunginjohtaja, olli.naukkarinen@jarvenpaa.fi

Kaupunginhallitus ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että valtuusto päättää

1. täsmentää päätöstään 10.12.2018 § 105 siten, että takaussitoumus on voimassa riippumatta hallin sijoituspaikassa Järvenpäässä

2. että tämä päätös on voimassa 9.12.2023 saakka

3. pysyttää takauspäätöksen 10.12.2018 § 105 muilta osin.

Päätös

Hyväksyttiin ehdotuksen mukaisesti.

Valmistelija

Iiris Laukkanen, hallintojohtaja, iiris.laukkanen@jarvenpaa.fi

Perustelut

Kaupunginhallitus 25.11.2019 § 303

Järvenpään kaupunginvaltuusto on 10.12.2018 § 105 päättänyt omavelkaisen takauksen myöntämisestä KOY HI5 Arenalle Kartanon koulun kentälle toteutettavaa liikuntahallia varten.

Liikuntahallihanke ei ole vielä käynnistynyt, mutta jatkovalmistelun yhteydessä on ilmennyt aihetta selvittää mahdollisuutta sijoittaa liikuntahalli muualle kuin Kartanon koulun läheisyyteen.

Tämän vuoksi takauspäätöstä on tarpeen täsmentää siten, että se on voimassa myös sijoitettaessa halli muulle kaupungin palvelutuotantoa tukevalle paikalle ja määrittämällä takaussitoumuksen kestolle enimmäisaika.

Ehdotus

Kaupunginvaltuusto päättää

1. täsmentää päätöstään 10.12.2018 § 105 siten, että takaussitoumus on voimassa riippumatta hallin sijoituspaikassa Järvenpäässä

2. että tämä päätös on voimassa 9.12.2023 saakka

3. pysyttää takauspäätöksen 10.12.2018 § 105 muilta osin.

 

Käsittely

Tuomas Raejärvi ja Satu Tuominen ilmoittivat esteellisyydestä ja poistuivat tämän asian käsittelyn ajaksi yleisölehterille.

Päätös

Hyväksyttiin ehdotuksen mukaisesti.

Esteellisyys

Satu Tuominen, Tuomas Raejärvi

Valmistelija

  • Lauri Kivinen, talous- ja rahoituspäällikkö, lauri.kivinen@jarvenpaa.fi

Perustelut

Valmistelijat talous- ja rahoituspäällikkö Lauri Kivinen ja lakimies Pekka Kääriäinen

Tausta

Kaupunginvaltuusto on 10.12.2018 § 105 päättänyt myöntää 80% omavelkaisen takauksen Kiinteistöosakeyhtiö HI5 Arenan ottamalle, enintään 2 750 000 euron lainalle. Takauspäätöstä tarkennettiin 9.12.2019 § 89 siten, ettei takaus ole sidoksissa hallin sijaintiin. Takauspäätös on ehdollinen myönteiselle valtionavustuspäätökselle.

Kaupunginvaltuusto valtuutti kaupunginhallituksen yksilöimään lainat,​ johon takauspäätös kohdistuu ja päättämään perittävästä takausprovisiosta sekä vastavakuudesta myönnettävälle takaukselle.

Takauksen yksilöinti 

Koy HI5 Arenalle on 7.5.2020 myönnetty 750.000 euron valtionavustus (OKM/51/628/2020). 

Koy HI5 Arena on neuvotellut Aktia Pankki Oyj:n kanssa 1 906 000,00 euron yritysluotosta 15 vuoden laina-ajalla. Pankin antaman indikatiivisen tarjouksen mukaan, haettu luotto voidaan nostaa erissä hankkeen valmistumisvaiheiden mukaisesti perustuen ulkopuolisen valvojan valmiusastetodistukseen. Lainan lyhennykset alkava hankkeen valmistumisen jälkeen eli alussa on noin vuosi lyhennysvapaa. Lainaa lyhennetään kuukausittain. Lainan korko on Eur 12 kk + marginaali 1,43 % p.a.

Rahoituksen lopullinen korko ja lainan numero määräytyy rahoituspäivänä.  

Vastavakuudet

Kuntalain 129 §:n mukaan kunnan edut tulee takauksen antamisen osalta turvata riittävän kattavilla vastavakuuksilla. Kuntalain esitöiden (HE 268/2014) mukaan vaadittavien vastavakuuksien ei tarvitse kattaa koko takaukseen liittyvää riskiä, vaan kunnan riskien hallinnan näkökulmasta riittävän osan.

Koy HI5 on esittänyt takauksen vastavakuudeksi kiinteistön vuokraoikeuteen haettavaa kiinnitystä 2 500 000,00 euroa. Kiinnitys jaetaan luoton myöntäneelle rahoituslaitokselle 700 000,00 euroa parhaalla etuoikeudella ja Järvenpään kaupungille sen jälkeen tulevat panttikirjat. Lisäksi edellytetään, että rakennettava kohde pidetään vakuutettuna täydestä arvostaan koko takauksen voimassaoloajan. 

Ehdotettu vastavakuus on arvioitu kuntalain 129 §:n näkökulmasta riittävän kattavaksi.

Valtiontukisäännökset

Kuntalain 129 §:n 4 momentin mukaan kunnan on sen antamien takausten osalta otettava huomioon, mitä Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen 107 ja 108 artiklassa säädetään. Kyseiset artiklat ovat valtiontukea koskevia säännöksiä: 107 artiklassa on määritelty valtiontuen käsite ja 108 artiklassa määritellään komission yksinomainen toimivalta sekä jäsenvaltion velvollisuus etukäteen ilmoittaa valtiontuesta niissä tilanteissa, joissa ei ole säädetty poikkeusta ilmoitusvelvollisuudesta

EU-komissio on antanut tiedonannon EY:n perussopimuksen 87 ja 88 artiklan (sittemmin SEUT 107 ja 108 artiklan) soveltamisesta valtiontukiin takauksina (2008/C 155/02). Tiedonannon mukaan takauksesta saatava hyöty on se, että valtio (kunta) vastaa takaukseen liittyvästä riskistä. Tällaisesta valtion (kunnan) ottamasta riskistä peritään tavallisesti asianmukainen takausmaksu. Jos valtio (kunta) luopuu tällaisesta maksusta kokonaan tai osittain, yritys hyötyy ja samalla kulutetaan valtion varoja. Siten kyseessä voi olla valtiontuki, vaikka kävisi ilmi, ettei valtio (kunta) joutuisi maksamaan takaamaansa määrää. Takausten kohdalla valtiontukea voi näin ollen muodostua esimerkiksi siten, että takauksesta perittävä maksu alittaa markkinaperusteisen maksun.

Valtiontukisäännökset huomioon ottaen on siten perusteltua, että takauksesta peritään markkinaperusteinen hinta. Takausprovisioksi ehdotettu 0,82 % on määritelty vertaamalla taatun lainan hintaa takaamattoman lainan hintaan.

Takauksen vahvistaessaan kaupunki edellyttää, että se voi valvoa vastuidensa kehittymistä. Koyn HI5 Arenan on toimitettava kaupungille vuosittain tilinpäätöstiedot sekä vähintään puolivuosittain kaupungin määrittelemät talous- ja toimintaraportit. Yhteisön on toimitettava jälkiarviointina tilintarkastajan lausunto lainan käyttämisestä takauksen yhteydessä määriteltyyn toimintaan.

Laina-asiakirjat on toimitettava kaupungille lopullisen takauksen taustalla olevan lainan vahvistamiseksi. 

KR

Ehdotus

Esittelijä

  • Olli Naukkarinen, kaupunginjohtaja, olli.naukkarinen@jarvenpaa.fi

Kaupunginhallitus päättää, 

  1. kohdistaa kaupunginvaltuuston päättämän 80% omavelkaisen takauksen KOY HI5 Arenan (Y:tunnus 2959340-1) vastuulle siirtyvälle 1 906 000,00 euron rahoituslaitoslainalle, jonka Aktia Pankki Oyj myöntää Järvenpäähän sijoittuvan liikuntahallin rakentamiseen .
  2. hyväksyä takauksen vastavakuudeksi kiinteistön vuokraoikeuteen haettavan kiinnityksen 2 500 000,00 euroa, joka jaetaan rahoituslaitokselle Aktia Pankki Oyj 700 000,00 euroa parhaalla etuoikeudella ja Järvenpään kaupungille sen jälkeen tulevat panttikirjat, ja että rakennettava kohde on pidettävä vakuutettuna täydestä arvostaan koko takauksen voimassaoloajan.
  3. että omavelkaisesta takauksesta peritään vuosittain 0,82 % suuruinen takausprovisio, joka lasketaan takausvastuun kohteena olevan lainan jäljellä olevasta pääomasta per 31.12.

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.

Kokouskäsittely

Tämä asia käsiteltiin § 397 jälkeen.

Tiedoksi

Koy HI5 Arena