Kaupunginhallitus, kokous 8.4.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 92 Koha-Suomi Oy:n hallituksen nimeämistoimikunnan jäsenten nimeäminen

JARDno-2024-218

Valmistelija

  • Riitta Murtokare, hallinnon asiantuntija, riitta.murtokare@jarvenpaa.fi

Perustelut

Koha-Suomi Oy on täysin kuntien omistama yhtiö, jonka kautta kunnat yhteistyössä ylläpitävät ja kehittävät Koha-kirjastojärjestelmää. Yritys on perustettu vuonna 2016 eikä sen tavoitteena ei ole tuottaa taloudellista voittoa. Yritys toimii tiiviissä yhteistyössä omistajakuntien kirjastojen kanssa. Koha-Suomi Oy:n tärkein tavoite on turvata ajanmukainen ja kehittyvä kirjastojärjestelmä kohtuullisilla kustannuksilla kirjastojen käyttöön. Lisäksi Koha-Suomi Oy pyrkii edistämään kirjastojen välistä yhteistyötä ja osaamisen kehittämistä.

Järvenpään kaupunki on yhtäaikaisesti muiden Kirkes-kuntien kanssa ottanut Koha-kirjastojärjestelmän käyttöön vuonna 2023. Tällä hetkellä yli puolet Suomen kunnista käyttää Kohaa kirjastojärjestelmänä ja määrä on edelleen kasvussa.

Koha-Suomi Oy:n nimeämistoimikunta on 21.1.2024 lähettämässään kirjeessä pyytänyt kuntien kirjastoja ja kirjastokimppoja nimeämään hallituksen nimeämistoimikuntaan jäsenen  ja varajäsenen. Nimeämistoimikunnassa voi olla kolmesta viiteen jäsentä, ja heillä henkilökohtaiset varajäsenet, jotka yhdessä edustavat kirjastoalan tuntemusta.

Kirkes-kirjastojen johtoryhmä on 16.2.2024 kokouksessaan (8.3.2024 korjatulla päätöksellään) esittänyt Järvenpään kirjastopalveluiden päällikkö Katariina Järveläistä Kirkes-kirjastojen ehdokkaaksi Koha-Suomi Oy:n hallituksen nimeämistoimikuntaan.

KS

 

 

 

 

 

 

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Iiris Laukkanen, kaupunginjohtaja, iiris.laukkanen@jarvenpaa.fi

Kaupunginhallitus päättää nimetä Kirkes-kirjastokimpan edustajaksi nimeämistoimikuntaan Järvenpään kirjastopalveluiden päällikkö Katariina Järveläisen.

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.

Tiedoksi

nimetty, kirkes-kirjastot, Koha-Suomi Oy