Kaupunginhallitus, kokous 14.3.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 73 Yhtiökokouskutsu 29.3.2023 / Kiljavan Sairaala Oy

JARDno-2021-2457

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Iiris Laukkanen, kaupunginjohtaja, iiris.laukkanen@jarvenpaa.fi

Perustelut

Kiljavan Sairaala Oy:ltä on tullut kutsu 24.3.2022 pidettävään varsinaiseen yhtiökokoukseen. Kokouskutsu liitteineen on lisätty pykälän liitteeksi. Kokouksessa on tarkoitus käsitellä mm. seuraavat asiat; tilinpäätös ja toimintakertomus, tilintarkastuskertomus, vastuuvapauden myöntäminen hallituksen jäsenille ja toimitusjohtajalle, nimetään hallituksen jäsenet ja puheenjohtaja ja lisäksi kuullaan toimitusjohtajan tilannekatsaus.

IL

Ehdotus

Esittelijä

Olli Naukkarinen, kaupunginjohtaja, olli.naukkarinen@jarvenpaa.fi

Kaupunginhallitus päättää

  1. valtuuttaa kaupunginjohtajan ja hallintojohtajan tai määräämänsä kaupungin edustajaksi Kiljavan Sairaala Oy:n yhtiökokoukseen
  2. antaa yhtiökokousedustajalle hallituksen jäsenten lukumäärää ja henkilöä koskevan toimiohjeen.

Käsittely

Kaupunginjohtaja täydensi päätösehdotustaan kohdan 2 osalta siten, että hallituksen jäseneksi nimetään hallintojohtaja Iiris Laukkanen.

Päätös

Hyväksyttiin täydennetyn päätösehdotuksen mukaisesti. 

Valmistelija

  • Henna Koskelainen, hallinnon erityisasiantuntija, henna.koskelainen@jarvenpaa.fi

Perustelut

Kiljavan Sairaala Oy:ltä on tullut kutsu 29.3.2023 pidettävään varsinaiseen yhtiökokoukseen. Kokouskutsu liitteineen on lisätty pykälän liitteeksi. Kokouksessa on tarkoitus käsitellä mm. seuraavat asiat; tilinpäätös ja toimintakertomus, tilintarkastuskertomus, vastuuvapauden myöntäminen hallituksen jäsenille ja toimitusjohtajalle, hallituksen jäsenten nimeäminen ja lisäksi kuullaan toimitusjohtajan tilannekatsaus.

Esittelijänä tämän asian osalta toimii talousjohtaja Kirsi Rinne, sillä kaupunginjohtaja on yhtiön hallituksen jäsen ja siten esteellinen asiassa. Esteellisyyden peruste: yhteisöjäävi.

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Eemeli Peltonen, hallituksen puheenjohtaja, eemeli.peltonen@jarvenpaa.fi

Kaupunginhallitus päättää

  1. nimetä Kiljavan Sairaala Oy:n yhtiökokousedustajaksi talousjohtaja Kirsi Rinteen ja oikeuttaa hänet nimeämään yhtiökokousedustajan sijaansa mahdollisen esteen varalta
  2. antaa yhtiökokousedustajalle toimiohjeen nimetä hallituksen jäseneksi tilakehitysjohtaja Timo Laineen

 

Käsittely

 

Esittelijä Iiris Laukkanen ilmoitti esteellisyydestä § 73. Esteellisyyden peruste hallintolain 28 § 1 momentin kohta 5 (yhteisöjäävi, Kiljavan Sairaala Oy:n hallituksen jäsenyys) ja poistui kokouksesta pykälän käsittelyn ajaksi klo 10.14-10.15. 

Hallintosäännön 120 §:n mukaan toimielin voi erityisestä syystä päättää, että asia käsitellään puheenjohtajan selostuksen pohjalta ilman viranhaltijan esittelyä. Tämä pykälä päätettiin käsitellä kaupunginhallituksen puheenjohtajan selostuksen pohjalta. 

 

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti. 

Esteellisyys

  • Iiris Laukkanen

Tiedoksi

nimetty, Kiljavan Sairaala Oy