Kaupunginhallitus, kokous 23.1.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 25 Vammaisneuvoston toimintasuunnitelma ja talousarvio 2023

JARDno-2023-45

Valmistelija

  • Pilvi Kallio-Meriläinen, osallisuuden erityisasiantuntija, pilvi.kallio-merilainen@jarvenpaa.fi

Perustelut

Järvenpään kaupungin vammaisneuvosto aloitti toimintansa 1.1.1989 kaupunginhallituksen päätöksellä. Vammaisneuvosto on kunnan ja sen alueella toimivien vammaisten henkilöiden, heidän omaistensa ja vammaisjärjestöjen yhteistyöelin.

Vammaisneuvoston tehtävänä on seurata subjektiivisten oikeuksien toteutumista, edistää ja vaikuttaa vammaisten henkilöiden tarpeiden ja olosuhteiden kehittymiseen kunnan alueella. Tavoitteena on myös edistää vammaisten henkilöiden mahdollisuuksia osallistua ja vaikuttaa kunnallishallinnon päätöksentekoon sekä edistää tasa-arvoista osallistumista yhteiskunnan eri toimintoihin kuten työhön, koulutukseen, asumiseen, hyvinvointipalveluihin sekä kulttuuri- ja harrastustoimintaan.

Vammaisneuvoston verkkosivuilta voi tutustua vammaisneuvoston kokouspöytäkirjoihin ja toimintaan: https://www.jarvenpaa.fi/kaupunki-ja-paatoksenteko/paatoksenteko/kokoukset-ja-paatoksenteko/vaikuttamistoimielimet/vammaisneuvosto

Vammaisneuvosto on valmistellut kaupunginhallitukselle toimintasuunnitelman ja talousarvion vuodelle 2023. 

Vammaisneuvoston talousarvio vuodelle 2023 on 13 440 euroa. Talousarvioehdotus vastaa vammaisneuvostolle varattua määrärahaa.

HK

Ehdotus

Esittelijä

  • Iiris Laukkanen, hallintojohtaja, vt. kaupunginjohtaja, iiris.laukkanen@jarvenpaa.fi

Kaupunginhallitus merkitsee tiedoksi liitteenä olevan Järvenpään vammaisneuvoston toimintasuunnitelman ja talousarvion 2023.

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti. 

Tiedoksi

Osallisuuden erityisasiantuntija, Järvenpään vammaisneuvosto