Kaupunkikehityslautakunta, kokous 13.10.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 75 Kaupunkikuvallinen lausunto osoitteeseen Viulukonsertonkuja 1 suunnitellusta kahden asuinkerrostalon kohteesta

JARDno-2022-1769

Valmistelija

  • Jouni Vastamäki, johtava rakennustarkastaja, jouni.vastamaki@jarvenpaa.fi

Perustelut

Järvenpään kaupungin hallintosäännön 21 §:n mukaan kaupunkikehityslautakunta käsittelee rakennuslupien käsittelyyn liittyvät merkittävät kaupunkikuvalliset asiat. Lausuntoa pyydetään osoitteeseen Viulukonsertonkuja 1 suunnitellusta kahden asuinkerrostalon kohteesta. 

Asemakaava-arkkitehti on 30.9.2022 antanut suunnitelmista seuraavan lausunnon:

"Tontille on suunniteltu kaksi seitsemänkerroksista asuinkerrostaloa, jotka sijoittuvat asemakaavan mukaiselle rakennusalalle. Oleskelu- ja leikkipiha rajautuu viereiseen tonttiin, jossa liikerakennus saadaan rakentaa kiinni tontinrajaan. Ensimmäisen kerroksen julkisivumateriaaliksi on suunniteltu mustaa tiiltä, ylempiin kerroksiin valkoista hienopestyä betonia ja parvekkeiden seiniin okranväristä maalattua betonia. Maantasokerros on muita kerroksia korkeampi. Parvekkeet on lasitettu ja kaiteisiin on julkisivupiirustuksessa esitetty kirkasta lasia, joka kuitenkin on havainnekuvassa läpinäkymätön. Rakennusten yleisilme on valkoinen. Rakennuksen 2 viisto päätyjulkisivu korostuu myönteisellä tavalla kadunkulmassa. Kaavoitus esittää ennakkolausuntonaan, että suunnitelma on voimassa olevan asemakaavan mukainen ja noudattaa rakentamistapaohjeen kaupunkikuvallisia periaatteita mm. kattomuodon ja katujulkisivun osalta. Julkisivuvärit tulee esittää tarkemmin rakennuslupa-asiakirjoissa."

Liitteenä pääpiirustusluonnoksia ja näkymäkuvia. Kohteen suunnittelija esittelee suunnitelmia kokouksessa.

HP

Ehdotus

Esittelijä

  • Harri Palviainen, Kaupunkikehitysjohtaja, harri.palviainen@jarvenpaa.fi

Kaupunkikehityslautakunta päättää lausuntonaan esittää, ettei sillä ole huomautettavaa suunnitelmista.

 

Käsittely

Johtava rakennustarkastaja Jouni Vastamäki alusti asiaa ja Arkkitehtipalvelu Oy:sta kohteen suunnittelija (rakennusarkkitehti) Carola Toikander esitteli hankkeen suunnitelmia.  

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti. 

Tiedoksi

Asianosaiset