Henkilöstöasiainjaosto, kokous 9.9.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 22 Kaupunginjohtajan avoimen viran hoitaminen ja tehtävästä maksettava palkka

JARDno-2022-1532

Valmistelija

  • Mika Lindgren, vt. henkilöstöjohtaja, mika.lindgren@jarvenpaa.fi

Perustelut

Kaupunginjohtaja on irtisanoutunut virastaan ja hänen palvelussuhteensa Järvenpään kaupungilla on päättynyt 31.8.2021. Uuden kaupunginjohtajan rekrytointi on käynnissä ja tavoitteena on, että uusi kaupunginjohtaja ottaa virkansa vastaan alkuvuodesta 2023. Järvenpään kaupungin hallintosäännön 33.1 § mukaan kaupunginjohtajan sijaisena toimii kaupunginjohtajan nimeämä viranhaltija. Hallintojohtaja Iiris Laukkanen on kaupunginjohtajan päätöksen 13.12.2019 § 34 mukaan toiminut kaupunginjohtaja Olli Naukkarisen sijaisena. 

Hallintosäännön 49.2 § mukaan kaupunginvaltuusto valitsee kaupunginjohtajan ja palvelualuejohtajat. Em. viranhaltijoiden valinnasta enintään yhdeksi vuodeksi päättää kuitenkin kaupunginhallitus. 

Hallintosäännön 14.1 § mukaan henkilöstöasiainjaosto päättää kaupunginhallituksen valitsemien viranhaltijoiden virkasuhteen ehdoista. Palkka on osa virkasuhteen ehtoja. 

Valmistelun perusteella ehdotetaan, että kaupunginhallitus nimeää hallintojohtaja, VT, OTK Iiris Laukkasen hoitamaan avointa kaupunginjohtajan virkaa 1.9.2022-31.3.2023 väliseksi ajaksi, enintään kuitenkin siihen saakka, kunnes uusi kaupunginjohtaja on saatu rekrytoitua ja hän on aloittanut tehtävässään. Laukkanen on antanut avoimen viran hoitamiseen suostumuksensa. Lisäksi ehdotetaan, että vt kaupunginjohtajaksi nimettävälle maksetaan tehtävän hoitamisesta entisen kaupunginjohtajan kokonaispalkkaa vastaava palkka. 

ML

Ehdotus

Esittelijä

  • Mika Lindgren, vt. henkilöstöjohtaja, mika.lindgren@jarvenpaa.fi

Henkilöstöasiainjaosto päättää 

  1. ehdottaa kaupunginhallitukselle, että kaupunginhallitus päättää nimetä hallintojohtaja, VT, OTK, Iiris Laukkasen hoitamaan kaupunginjohtajan avointa virkaa 1.9.-31.3.2023 väliseksi ajaksi, enintään kuitenkin siihen saakka, kunnes uusi kaupunginjohtaja on saatu rekrytoitua ja hän on aloittanut tehtävässään.  
     
  2. että vt kaupunginjohtajaksi nimettävälle maksetaan tehtävän hoitamisesta entisen kaupunginjohtaja Olli Naukkarisen kokonaispalkkaa vastaava palkka. 

 

Käsittely:

Iiris Laukkanen ilmoitti esteellisyydestä § 22. Esteellisyyden peruste hallintolain 28 § 1 momentin kohta 1 (asianosaisuus) ja poistui kokouksesta käsittelyn ajaksi klo 7.53.-8.00.

vt. Henkilöstöjohtaja Mika Lindgren toimi esittelijänä ja selosti asiaa. 

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.

Esteellisyys

  • Iiris Laukkanen

Tiedoksi

KH/nimetty, HR-palvelut, vt. henkilöstöjohtaja