Lupajaosto, kokous 19.5.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 4 Oikaisuvaatimus / Rakennuslupapäätös / LP-186-2020-01865 / 25.4.2022

JARDno-2022-734

Valmistelija

  • Ville Voima, tarkastaja, ville.voima@jarvenpaa.fi

Perustelut

OIKAISUVAATIMUS JOHTAVAN RAKENNUSTARKASTAJAN PÄÄTÖKSESTÄ LP-186-2020-01865

Asia: Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksen tekijä: As oy Loutinrinteen 3b 3 osakas. On huomioitava, että oikaisuvaatimuksen tekijänä ei ole varsinaiseksi naapuriksi katsottava taho vaan taloyhtiön yksittäinen osakas.

Kiinteistö jota päätös koskee: 186-2-235-3

Asemakaava: AOR-4 Omakotirakennusten ja rivitalojen sekä muiden kytkettyjen rakennusten korttelialue.

 

Päätös, jota oikaisu koskee: LP-186-2020-01865

Lupa koskee luhtitalon rakentamista ja olemassa olevan asuinrakennuksen purkamista. Lisäksi porataan kaksi maalämpökaivoa.

-kerrosala 840 m²

-tilavuus 3100 m³

-kerrosluku 2

-kokonaisala 852 m²

-kellariala 68 m²

-asuntoja 14

Rakennusoikeuteen laskettava kerrosala on 723 m² (MRL 115 §)

Aiempi käsittely:               

Rakennushankkeelle on myönnetty poikkeaminen asemakaavasta pienkerrostalon rakentamiseksi (Lupatunnus 21-0004-POI )  omakotirakennusten ja rivitalojen sekä muiden kytkettyjen rakennusten korttelialueelle.

Oikaisuvaatimuksen sisältö:

Oikaisuvaatimuksessa esitetään, että rakennusvalvontaviranomainen kumoaa johtavan rakennustarkastajan myöntämän rakennuslupapäätöksen, koska se on monelta osin puutteellinen ja se sisältää lukuisia perusteettomia poikkeamisia rakentamista ohjaavista määräyksistä.
 

Oikaisuvaatimuksen perusteet:

 1)Rakennusalan ylitys

 Rakennusvalvonnan vastine:

Rakennusalueen raja ylittyy tontin tontin pohjois- ja itäpäässä. Tontin rakennusoikeudellisesta kerrosalasta noin 7,5 % sijaitsee rakennusalueen ulkopuolella. Kyseessä on vähäinen poikkeaminen asemakaavasta, jolloin poikkeaminen on voitu myöntää.  Poikkeamisen hakemisen syyksi on lupahakemuksessa mainittu rinteen voimakas jyrkkeneminen tontin länsipäässä.

2) Rakennuksen varjostus

Rakennusvalvonnan vastine:

Oikaisuvaatimuksessa mainittu rakennuksen varjostus ei ole maankäyttö-ja rakennuslain mukainen peruste kumota rakennuslupaa.

3) Huoneistojen lukumäärä

Rakennusvalvonnan vastine:

Maankäyttö ja rakennuslaissa ei ole erikseen rajoitettu rakennuksen huoneistojen lukumäärää eikä huoneistojen lukumäärää ole rajoitettu myöskään asemakaavassa. Huoneistojen lukumäärään vaikuttavat välillisesti asemakaavan rakennusalaa, kerrossalaa ja kerroslukuvaatimusta koskevat asemakaavamääräykset.

4)Säilytystilat

Rakennusvalvonnan vastine:

Säilytystilojen määrä poikkeaa rakennusjärjestyksen vaatimuksesta. Tilojen mitoitus on yhtenäisiin tulkintoihin ohjaavan TOP 10 -ohjekortin ARK 02 C mukainen, jolloin poikkeamista voidaan pitää vähäisenä poikkeamisena rakennusjärjestyksestä.

      

5)Vieraspaikat lumitilana

Rakennusvalvonnan vastine:

Tontille on asemapiirustuksessa esitetty kaksi aluetta lumen kasaamista varten. Lumitilojen täyttyessä lumet on suunnitelmissa esitetty kuljetettavaksi pois tontilta kiinteistösopimuksen mukaisesti. Poikkeuksellisia tilanteita varten suunnitelmissa on esitetty vieraspaikkojen käyttämistä tilapäisesti lumitilana.

6) Lupamenettely

Rakennusvalvonnan vastine:

Ks. kohta 1.  
 

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Jouni Vastamäki, johtava rakennustarkastaja, jouni.vastamaki@jarvenpaa.fi

Rakennuslupahakemus on asemakaavan mukainen vähäisiä poikkeamisia lukuun ottamatta, jolloin rakennuslupa on voitu myöntää. Oikaisuvaatimus hylätään perusteettomana.

 

 

 

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.

Tiedoksi

asianosaiset