Kaupunkikehityslautakunta, kokous 12.5.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 38 Kaupunkikuvallinen lausunto osoitteisiin Kirjastokatu 2 ja Myllytie 3 suunnitellusta kolmen asuinkerrostalokohteen kokonaisuudesta

JARDno-2022-732

Valmistelija

  • Jouni Vastamäki, johtava rakennustarkastaja, jouni.vastamaki@jarvenpaa.fi

Perustelut

Järvenpään kaupungin hallintosäännön 21 §:n mukaan kaupunkikehityslautakunta käsittelee rakennuslupien käsittelyyn liittyvät merkittävät kaupunkikuvalliset asiat. Lausuntoa pyydetään osoitteisiin Kirjastokatu 2 ja Myllytie 3 suunnitellusta kolmen asuinkerrostalokohteen kokonaisuudesta.

Asemakaava-arkkitehti on 27.4.2022 antanut suunnitelmista seuraavan lausunnon:
"Suunniteltujen rakennusten kerrosala ylittää voimassa olevassa asemakaavassa osoitetun rakennusoikeuden vähäisesti (1,5 %). Tonttien 13 ja 14 yhteenlaskettu rakennusoikeus on 7400 k-m2, josta liiketilaa oltava 325 k-m2. Rakennusoikeutta käytetään 7510,5 k-m2 josta liiketilaa 325,5 k-m2. Pääkäyttötarkoituksen mukaista kerrosalaa käytetään 7192,5 k-m2. Kaavaan kirjatut aputilat ovat 18,4% varsinaisesta kerrosalasta ja 15% ylittävä osuus on huomioitu käytetyssä rakennusoikeudessa. 

Rakennukset ylittävät voimassa olevassa asemakaavassa osoitetun rakennusalan vähäisesti. Suunnitelma on muilta osin voimassa olevan asemakaavan ja rakentamistapaohjeen mukainen. Kaavoituksella ei ole suunnitelmaan huomauttamista.
"

Liitteenä pääpiirustusluonnoksia ja näkymäkuvia. Kohteen suunnittelija esittelee suunnitelmia kokouksessa.

HP

Ehdotus

Esittelijä

  • Harri Palviainen, Kaupunkikehitysjohtaja, harri.palviainen@jarvenpaa.fi

Kaupunkikehityslautakunta päättää lausuntonaan esittää, ettei sillä ole huomautettavaa suunnitelmista.

 

Käsittely

Pykälän alussa pidettiiin kokoustauko klo 17.37-17.45.

Johtava rakennustarkastaja Jouni Vastamäki alusti asiaa ja Luo Arkkitehdit Oy:sta kohteen suunnittelija (arkkitehti) Mikko Kämäräinen selosti hankkeen suunnitelmia.  

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.

Tiedoksi

Asianosaiset