Kaupunginhallitus, kokous 15.3.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 69 Humanitaarinen apu Ukrainaan

JARDno-2022-366

Valmistelija

  • Olli Naukkarinen, kaupunginjohtaja, olli.naukkarinen@jarvenpaa.fi

Perustelut

Ukraina on joutunut sotaan Venäjän hyökättyä maahan 24.2.2022. Ukrainaan ja sen lähialueille on syntynyt humanitäärinen kriisi, ja Ukrainan valtio on vedonnut kansainväliseen yhteisöön saadakseen apua. Suomen valtio on ilmoittanut tukevansa Ukrainaa rahallisesti ja tarvikelähetyksin sekä lähettämällä aseellista materiaaliapua. Suomen suurimmat kaupungit ovat päättäneet avustaa Ukrainan valtiota ja sen kansalaisia yhteensä noin 1,5 miljoonalla eurolla. Kaupungit kannustavat myös muita Suomen kuntia vastaavaan yhteistyöhön ja avustamiseen. Suurten kaupunkien avustukset tullaan antamaan joko raha-apuna tai humanitaarisena materiaaliapuna yhteistyössä Suomen valtion, avustusjärjestöjen tai muun luottettavan yhteistyökumppanin kanssa. 

Järvenpään kaupunki vastaa avunpyyntöön ja haluaa osoittaa tukensa Venäjän hyökkäyksen kohteeksi joutuneille ukrainalaisille. Järvenpään kaupunki avustaa Ukrainaa ja sen kansalaisia humanitaarisen kriisin keskellä 45 000 eurolla. Avustus annetaan Ukrainaan luotettavan järjestön kautta. 

IL

Ehdotus

Esittelijä

  • Olli Naukkarinen, kaupunginjohtaja, olli.naukkarinen@jarvenpaa.fi

Kaupunginhallitus päättää myöntää Ukrainalle lahjoituksena humanitaariseen apuun yhteensä 45 000 euroa. Kaupunki antaa lahjoituksen kaupunginjohtajan nimeämälle yhdelle tai useammalle luotettavalle järjestölle.

Päätös pannaan täytäntöön lainvoimaa odottamatta.

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.

Tiedoksi

talouspalvelut