Hyvinvointilautakunta, kokous 16.2.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 12 Hyvinvoinnin palvelualueen toimintakertomus 2021

JARDno-2022-75

Valmistelija

  • Kimi Alifrosti, Controller, kimi.alifrosti@jarvenpaa.fi

Perustelut

Palvelualueet raportoivat palvelualueen kokonaisuuden talousarvion toiminnallisten tavoitteiden toteutumisesta hyväksytyn talousarvion mukaisesti. Toiminnasta ja tavoitteiden sekä määrärahojen käytöstä annetaan toimintakertomus, joka liitetään osaksi kaupungin vuoden 2021 toimintakertomusta, jonka kaupunginvaltuusto lopullisesti hyväksyy.

Toimintakertomus koostuu kahdesta osasta, olennaisista tapahtumista ja kokonaistalouden kehityksestä sekä talousarvion toteutumisvertailusta. Toimintakertomuksen erityisenä tehtävänä on selvittää, kuinka valtuuston asettamat taloudelliset ja toiminnalliset tavoitteet ovat toteutuneet. Toimintakertomuksessa esitetään tiedot myös olennaisista toimintaan vaikuttavista muutoksista ja tapahtumista tilikaudelta ja sen päättymisen jälkeen sekä arvio todennäköisestä tulevasta kehityksestä erityisesti talouden näkökulmasta. Arvioiden tulee tuoda esiin sellaiset seikat, jotka poikkeavat aikaisemmasta kehityssuunnasta ja ovat tulevaisuuden toiminnan suunnittelun kannalta merkittäviä. 

Tilinpäätös vuodelta 2021 ei ole vielä valmistunut, joten toimintakertomuksen määräraha euroihin saattaa tulla lautakuntakäsittelyn jälkeen muutoksia. Muutokset eivät kuitenkaan olennaisesti muuta hyvinvoinnin palvelualueen toimintakatetta.Hyvinvoinnin palvelualueen vuoden 2021 talousarviota muutettiin vuoden aikana 4 kertaa: KJ  20.4.2021 § 9, KV 24.5.2021 § 29, KV 15.11.2021 § 110 ja KV 13.12.2021 § 121. Kaupunginvaltuuston päätösten muutokset koskivat siirtomäärärahoja vuodelta 2020, koronaviruksesta johtuvia määrärahamuutoksia, budjetointivirheen korjausta ja kaupunginjohtajan päätös toimistohenkilöstön määrärahasiirtoja konsernipalveluihin.

Alustavan tilinpäätöksen mukaan hyvinvoinnin palvelualueen toimintakate oli -16,9 miljoonaa euroa, joka oli muutetun talousarvion toimintakatetta 250 tuhatta euroa heikompi, toteumaprosentin ollessa 101,5 %.

Toimintakertomukseen liittyvä sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan arvioinnista on esitetty selonteko sekä palvelualueen keskeisimpien riskien dokumentilomake. Sisäisen valvonnan järjestämisestä vastaa kaupunginhallitus. Liikkumavaratoimenpiteet ja tarkempi selvitys koronan vaikutuksista talouteen vuonna 2021 on esitetty liitteissä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Kristiina Soots, palvelualuejohtaja, kristiina.soots@jarvenpaa.fi

Hyvinvointilautakunta päättää esittää kaupunginhallitukselle, että kaupunginvaltuusto päättää:

  1. hyväksyä hyvinvoinnin palvelualueen vuoden 2021 toimintakertomuksen liitteiden mukaisena.
  2. valtuuttaa vastuuhenkilöt tekemään tarvittavat tekniset korjaukset ja päivitykset toimintakertomukseen.

Lisäksi hyvinvointilautakunta antaa kaupungin talouspalveluille liitteiden mukaisen arviointinsa palvelualueen sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan toteutumisesta sekä alueiden keskeisempien riskien dokumentointien, toimenpiteiden vaikutuksesta riskin todennäköisyyteen tai merkitykseen vuoden 2021 lopun mukaisesti.

Käsittely

Palvelualuejohtaja Kristiina Soots selosti hyvinvoinnin palvelualueen vuoden 2021 toimintakertomusta.

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.

Tiedoksi

Talouspalvelut