Kaupunginhallitus, kokous 25.10.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 284 Kivipuiston Palvelukotisäätiön hallintoneuvoston jäsenten nimeäminen 2022-2023

JARDno-2021-2054

Valmistelija

  • Jaana Immonen, hallinnon erityisasiantuntija, jaana.immonen@jarvenpaa.fi

Perustelut

Kivipuiston Palvelukotisäätiö sr on lähettänyt 4.10.2021 pyynnön nimetä jäsenet Kivipuiston Palvelukotisäätiön hallintoneuvostoon.

Säätiön tarkoituksena on edistää ja kehittää vanhusten, vammaisten ja muiden erityispalveluja tarvitsevien erityisryhmien asumispalveluja sekä elinolosuhteita ja hyvinvointia tukevia palveluja. Säätiön hallinnosta huolehtii hallitus ja toimitusjohtaja. Hallintoneuvosto valvoo hallituksen ja toimitusjohtajan vastuulla olevaa säätiön hallintoa. Hallintoneuvosto valitsee puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan kalenterivuodeksi kerrallaan.

Säätiön hallintoneuvostoon kuuluu kahdeksan (8) jäsentä ja kullekin jäsenelle henkilökohtainen varajäsen. Jäsenten ja varajäsenten toimikausi on kaksi kalenterivuotta. Hallintoneuvoston jäsenten ja varajäsenten valitsemiseen oikeutetun yhteisön on ilmoitettava uudelle toimikaudelle valitsemiensa jäsenten ja varajäsenten nimet säätiölle ennen marraskuuta. Mikäli tämä laiminlyödään, täydentää hallintoneuvosto itse itsensä henkilöllä, jolla voidaan katsoa olevan niiden asioiden tuntemusta, joihin jäsenen ja varajäsenen valitsemiseen oikeutettu yhteisö sääntöjensä mukaan pyrkii vaikuttamaan.

Hallintoneuvoston varsinaisessa viimeistään marraskuussa pidettävässä kokouksessa valitaan joka toinen vuosi viisi (5) jäsentä hallitukseen.

Kivipuiston Palvelukotisäätiön 26.3.2019 vahvistettujen sääntöjen mukaan yhtenä perustajajäsenistä Järvenpään kaupungin tulee nimetä kaksi (2) jäsentä ja kaksi (2) varajäsentä hallintoneuvostoon toimikaudeksi 2022-2023 ja ilmoittaa valitut Kivipuiston Palvelukotisäätiö sr toimitusjohtajalle joko sähköpostitse tai postitse 10.11.2021 mennessä.

IL

Ehdotus

Esittelijä

  • Olli Naukkarinen, kaupunginjohtaja, olli.naukkarinen@jarvenpaa.fi

Kaupunginhallitus päättää nimetä Kivipuiston palvelukotisäätiön hallintoneuvostoon kaksi varsinaista jäsentä ja heille henkilökohtaiset varajäsenet.

 

Käsittely 

Puheenjohtaja totesi ryhmien neuvottelutuloksena seuraavat nimiehdotukset:

varsinaiseksi jäseneksi Ulla Ryhänen (KD) ja varajäseneksi Justiina Honkanen (KD) sekä

varsinaiseksi jäsenesksi Riina Kurkinen (PS) ja varajäseneksi Lutfija Immonen (PS).

Päätös

Kapunginhallitus päätti nimetä Kivipuiston palvelukotisäätiön hallintoneuvostoon

  1. varsinaiseksi jäseneksi Ulla Ryhänen ja varajäseneksi Justiina Honkanen sekä
  2. varsinaiseksi jäseneksi Riina Kurkinen ja varajäseneksi Lutfija Immonen.

Tiedoksi

Nimetyt, Kivipuiston Palvelukotisäätiön sr toimitusjohtaja