Kaupunginhallitus, kokous 30.8.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 239 Toimitusjohtajan valinta Kiinteistö Oy Järvenpään Terveystalo, Kiinteistö Oy Terveyskampuksen Pysäköinti 1 ja Järvenpään Pysäköinti Oy

JARDno-2021-1781

Valmistelija

  • Iiris Laukkanen, hallintojohtaja, iiris.laukkanen@jarvenpaa.fi

Perustelut

Kiinteistö Oy Järvenpään Terveystalon, Järvenpään Pysäköinti Oy:n ja Kiinteistö Oy Terveyskeskuskampuksen Pysäköinti 1:n hallituksen puheenjohtaja Pepe Makkonen on pyytänyt omistajan ennakkokäsitystä toimitusjohtajan palkkaamista koskevaan asiaan. Nykyinen toimitusjohtaja  on ilmaissut halunsa väistyä tehtävistä työkiireidensä vuoksi.

Tehtäviin on antanut suostumuksensa Ansa Strandberg. Strandberg on toiminut Mestaritoiminta Oy:n talousjohtajana ja hän tuntee myös mainitut yhtiöt hyvin. Kiinteistö Oy Järvenpään Terveystalon ja Kiinteistö Oy Terveyskeskuskampuksen Pysäköinti 1:n osalta palvelu hankitaan ostopalveluna Mestaritoiminta Oy:ltä. Järvenpään Pysäköinti Oy sen sijaan suorittaa toimitusjohtajan palkan suoraan toimitusjohtajalle. 

Järvenpään kaupungin omistajaohjeistuksen mukaan tytäryhteisön on pyydettävä konsernijohdon ennakkosuostumus toimitusjohtajan valintaa ja palkkausta koskevaan asiaan. Omistajaohjeistuksen mukaan lopullinen päätösvalta ja vastuu ennakkosuostumusasiassa on aina yhteisön omalla päätöksentekoelimellä, vaikka päätöstä tehtäessä ennakkosuostumus olisi saatukin.

IL

Ehdotus

Esittelijä

  • Olli Naukkarinen, kaupunginjohtaja, olli.naukkarinen@jarvenpaa.fi

Kaupunginhallitus hyväksyy osaltaan selostustekstissä esitetyn toimitusjohtajan tehtävää koskevan järjestelyn. 

 

Käsittely

Tomi Passi poistui ilmoittaen esteellisyydestä. 

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.

Esteellisyys

  • Tomi Passi, esteellisyyden peruste: hallintolain 28 § 1 momentin 1 kohta.

Tiedoksi

Kiinteistö Oy Järvenpään Terveystalo, Kiinteistö Oy Järvenpään Pysäköinti, Kiinteistö Oy Järvenpään Terveyskeskuskampuksen Pysäköinti