Kaupunginhallitus, kokous 14.6.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 172 Kaupunginhallituksen toimintaohjeen päivittäminen

JARDno-2021-1255

Valmistelija

  • Laura Rainetoja, kaupunginlakimies, laura.rainetoja@jarvenpaa.fi

Perustelut

Kaupunginhallitus on edellisen kerran päätöksellään 31.3.2020 § 90 päivittänyt kaupunginhallituksen toimintaohjetta päätösvallasta ja toimivallan siirroista. Kyseisessä toimintaohjeessa säädetään kaupunginjohtajan, hallintojohtajan, talousjohtajan, henkilöstöjohtajan ja kaupunginlakimiehen päätösvallasta.

Toimintaohjetta ehdotetaan päivitettävän seuraavin osin:

  1. Hallintojohtajalle ehdotetaan delegoitavan päätösvalta koskien asiakirjahallintoa kaupunginhallituksen hyväksymien asiakirjahallintoa koskevien ohjeiden ja käytäntöjen mukaisesti. Käytännössä hallintojohtajan alaisena toimivat jo vallitsevassa tilanteessa asiakirjahallinnon johtava asiantuntija/kirjaamon lähiesihenkilö ja hänen alaisensa.
  2. Talousjohtajalle ehdotetaan delegoitavan kaupungin omistamien ja hallinnoimien kiinteistöjen ja tilojen käyttäjäohjaus sekä edellä mainittujen tilojen käyttäjäsuunnittelun ja vuokraamisen ohjaaminen. Käytännössä talousjohtajan alaisena toimivat jo vallitsevassa tilanteessa tilapäällikkö sekä tilakehitysjohtaja. Lisäksi talousjohtajalle ehdotetaan delegoitavan kaupungin vakuutuksista päättäminen kaupunginhallituksen hyväksymien vakuuttamista koskevien perusteiden mukaisesti. Vallitsevassa tilanteessa päätösvaltaa ei ole delegoitu yksittäiselle viranhaltijalle. Delegoinnin on tarkoitus sujuvoittaa vakuutuksiin liittyvää päätöksentekoa.
  3. Kaupunginlakimiehellä ei vallitsevassa tilanteessa ole nimettyä sijaista. Kaupunginlakimiehen sijaiseksi ehdotetaan hallintojohtajan nimeämää lakimiestä kaupunginlakimiehen ollessa estynyt tai esteellinen. Lisäksi ehdotetaan, että lakimiehen ollessa estynyt tai esteellinen, hänelle kuuluvaa toimivaltaa käyttää kaupunginlakimies.

Ehdotetut muutokset voimassaolevaan toimintaohjeeseen on merkitty liitteeseen punaisella.

IL

Ehdotus

Esittelijä

  • Olli Naukkarinen, kaupunginjohtaja, olli.naukkarinen@jarvenpaa.fi

Kaupunginhallitus päättää hyväksyä liitteenä olevan kaupunginhallituksen toimintaohjeen päätösvallasta ja toimivallan siirroista esitetyin muutoksin.

 

Käsittely

Tämä asia käsiteltiin § 175 jälkeen.

Kaupunginjohtaja toimi sihteerinä tämän asian käsittelyn aikana.

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.

Tiedoksi

Kaupungin johtoryhmä, konsernipalveluiden johtoryhmä, talouspalvelut, lakipalvelut, listatiimi