Kaupunkikehityslautakunta, kokous 10.6.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 66 Kaupunkikuvallinen lausunto osoitteeseen Diggarinkatu 2 suunnitellusta padelhallista

JARDno-2021-1257

Valmistelija

  • Jouni Vastamäki, johtava rakennustarkastaja, jouni.vastamaki@jarvenpaa.fi

Perustelut

Järvenpään kaupungin hallintosäännön 21 §:n mukaan kaupunkikehityslautakunta käsittelee rakennuslupien käsittelyyn liittyvät merkittävät kaupunkikuvalliset asiat. Lausuntoa pyydetään osoitteeseen Diggarinkatu 2 suunnitellusta padelhallista. 

Asemakaava-arkkitehti on 28.5.2021 antanut suunnitelmista seuraavan lausunnon:

"Rakennuksen sisäänkäynti on keskellä rakennusta, autopaikat tontin itäosassa lähellä tonttiliittymää ja kolme ulkokenttää tontin länsipäässä kiertoliittymän vieressä. Osa autopaikoista ja osat kahdesta ulkokentästä ulottuvat asemakaavassa istutettavaksi osoitetulle tontinosalle. Tonttijärjestelyjä voidaan pitää pihan toimivuuden ja toiminnan näkyvyyden kannalta perusteltuina. Suunnitelma on muilta osin asemakaavan mukainen ja puollettavissa. Suunnittelussa on tärkeää varmistaa tilojen muuntojoustavuus alueella mahdollisten monipuolisten toimintojen kannalta. Pysäköintipaikat (34 ap) on mitoitettu toimisto- ja kaupallisten palvelujen vaatimuksen mukaan (1 ap/ 70 k-m2, 27 ap), mitä voidaan pitää riittävänä. 


Julkisivut ovat umpinaiset lukuunottamatta katujulkisivun pääsisäänkäyntiä. Rakennus sijaitsee kaupunkikuvassa näkyvästi, ja päätyseinien muotoilu tuo siihen kiinnostavan yksityiskohdan. Rakennuksen suuret yhtenäiset julkisivupinnat ovat pääasiassa vaaleita, sisäänkäynnin tuntumassa on käytetty keltaista korostusväriä ja Boogie-alueen musiikkiteema kangastelee katujulkisivussa rakentamistapaohjeen mukaisesti. Julkisivuratkaisu, materiaalit ja värit tulee tarkentaa rakennuslupa-asiakirjoihin. Kaavoituksella ei ole suunnitelmaan muuta huomauttamista."

Liitteenä pääpiirustusluonnoksia ja näkymäkuvia. Kohteen suunnittelija esittelee suunnitelmia kokouksessa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Juhana Hiironen, Maankäyttöjohtaja, juhana.hiironen@jarvenpaa.fi

Kaupunkikehityslautakunta päättää lausuntonaan esittää, että

  1. rakennuksen jatkosuunnittelussa on tärkeää varmistaa tilojen muuntojoustavuus asemakaavan mahdollistamaan monipuolisiin käyttötarkoituksiin,

  2. julkisivujen materiaalit ja värit tulee tarkentaa suunnitelmiin. Tarkennuksista tulee pyytää kaavoituksen lausunto ennen rakennuslupapäätöksen myöntämistä.

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.

Kokouskäsittely

Johtava rakennustarkastaja Jouni Vastamäki ja Arkkitehti Ari Mäki-Marttunen, Arkk.tsto Ari Mäki-Marttunen Oy esittelivät asiaa.

Tiedoksi

Asianosaiset