Henkilöstöasiainjaosto, kokous 1.12.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 63 Työterveyshuollon toimintasuunnitelma 2021

JARDno-2020-2800

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Tuija Ahonen, työhyvinvointipäällikkö, tuija.ahonen@jarvenpaa.fi

Perustelut

Työterveyshuoltolain (2001/1383 11 §) mukaan työnantajalla on oltava työterveyshuollon toimintasuunnitelma, jonka tulee sisältää työterveyshuollon yleiset tavoitteet sekä työpaikan olosuhteisiin perustuvat tarpeet ja niistä johtuvat toimenpiteet. Toimintasuunnitelmasta tulee ilmetä myös työterveyshuollon yleiset järjestelyt. Suunnitelman voi tehdä kolmesta viiteen vuoden pituiselle jaksolle. Työpaikkakäynteihin ja muihin työterveyshuollon suorittamiin selvityksiin perustuen toimintasuunnitelmaa tulee tarkistaa vuosittain. Toimintasuunnitelma tulee tehdä ja hyväksyä ennen kuin edellinen toimintasuunnitelmakausi päättyy. Ohessa yhteistyötoimikunnan käsittelyyn Järvenpään kaupungin toimintasuunnitelma vuodelle 2021.

Työterveyshoitaja Noora Salokoski-Tall esittelee asian.

Ehdotus

Esittelijä

Merja Soosalu, henkilöstöjohtaja, merja.soosalu@jarvenpaa.fi

Yhteistyötoimikunta käsittelee työterveyshuollon toimintasuunnitelman vuodelle 2021 ja merkitsee sen tiedoksi.

 

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.

Valmistelija

  • Merja Soosalu, henkilöstöjohtaja, merja.soosalu@jarvenpaa.fi

Perustelut

Työterveyshuoltolain (2001/1383 11 §) mukaan työnantajalla on oltava työterveyshuollon toimintasuunnitelma, jonka tulee sisältää työterveyshuollon yleiset tavoitteet sekä työpaikan olosuhteisiin perustuvat tarpeet ja niistä johtuvat toimenpiteet. Toimintasuunnitelmasta tulee ilmetä myös työterveyshuollon yleiset järjestelyt. Suunnitelman voi tehdä kolmesta viiteen vuoden pituiselle jaksolle. Työpaikkakäynteihin ja muihin työterveyshuollon suorittamiin selvityksiin perustuen toimintasuunnitelmaa tulee tarkistaa vuosittain.

Toimintasuunnitelma tulee tehdä ja hyväksyä ennen kuin edellinen toimintasuunnitelmakausi päättyy. Järvenpään kaupungin toimintasuunnitelma vuodelle 2021on käsitelty yhteistyötoimikunnassa 26.11.2020.

mso
 

Ehdotus

Esittelijä

  • Olli Naukkarinen, kaupunginjohtaja, olli.naukkarinen@jarvenpaa.fi

Henkilöstöasiainjaosto merkitsee työterveyshuollon toimintasuunnitelman vuodelle 2021 tiedoksi.

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.

Tiedoksi

kaupungin yhteistyötoimikunta