Opetus- ja kasvatuslautakunta, kokous 18.8.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 16 Opetus- ja kasvatuslautakunnan 25.2.2020 pidetyn kokouksen pöytäkirjan tarkastaminen

JARDno-2020-1817

Valmistelija

  • Laura Kattelmäki, kaupunginlakimies, laura.kattelmaki@jarvenpaa.fi

Perustelut

Opetus- ja kasvatuslautakunta on kokoontunut 25.2.2020. Kyseistä kokousta koskeva pöytäkirja on tarkastettu ja hyväksytty kyseisessä kokouksessa ja julkaistu kaupungin julkiseen tietoverkkoon 27.2.2020.

Kokouksen jälkeen kaksi kyseiseen kokoukseen osallistunutta luottamushenkilöä on vaatinut pöytäkirjan korjaamista, koska heidän mukaansa pöytäkirjan § 12 kirjaus ei vastaa kokouksen tosiasiallista kulkua.

Kuntalain (410/2015) 107.1 §:n mukaan kunnallisten toimielimen päätöksistä pidetään pöytäkirjaa. Toimielimen kokouksesta laadittava pöytäkirja on muodoltaan päätöspöytäkirja, sillä kokouksessa käytävät keskustelut ovat luottamuksellisia. Pöytäkirjaan kirjataan näin ollen vain keskustelun ja asian käsittelyn lopputulos, ei käytyjä keskusteluja.

Järvenpään kaupungin voimassa olevan hallintosäännön 127.2 §:n mukaan toimielimen pöytäkirja tarkastetaan kokouksessa ja hyväksytään sähköisesti. Hallintosäännön mukaan pöytäkirjan pitämisestä ja sisällöstä vastaa toimielimen puheenjohtaja. Jos puheenjohtaja ja pöytäkirjanpitäjä ovat eri mieltä kokouksen kulusta, pöytäkirja laaditaan puheenjohtajan näkemyksen mukaan. Hallintosäännössä ei ole erillisiä säännöksiä siitä, miten toimitaan, jos joku muu kokoukseen osallistunut, kuin puheenjohtaja tai pöytäkirjanpitäjä, on eri mieltä kokouksen kulusta.

Koska 25.2.2020 kokousta koskevan pöytäkirjan § 12 kirjaus on kokouksen jälkeen kahden kokouksen osallistuneen luottamushenkilön toimesta kyseenalaistettu, on lautakunnan syytä hyväksyä pöytäkirja poikkeuksellisesti erillisellä muutoksenhakukelpoisella päätöksellä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Mikko Mäkelä, varhaiskasvatusjohtaja, mikko.makela@jarvenpaa.fi

Opetus- ja kasvatuslautakunta päättää hyväksyä liitteenä olevan lautakunnan 25.2.2020 pidettyä kokousta koskevan pöytäkirjan.

Käsittely

Käsittelyn kuluessa Jenni Marttinen teki muutosehdotuksen. Muutosehdotus kuului seuraavasti: 

"Opetus- ja kasvatuslautakunnan 25.2.2020 pöytäkirjaan tehdään korjaus, jossa kohtaan käsittely kirjataan: Jenni Marttinen ja Katja Repo poistuivat puheenjohtajan pyynnöstä klo 22.50."

Käsittelyn kuluessa myös Emmi Mäkinen teki muutosehdotuksen. Muutosehdotus kuului seuraavasti:

"Opetus- ja kasvatuslautakunnan 25.2.2020 pöytäkirjaan tehdään korjaus, jossa kohtaan käsittely kirjataan: Jenni Marttinen ja Katja Repo poistuivat klo 22.50."

Muutosehdotukset raukesivat kannattamattomina.

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti. 

Eriävä mielipide

  • Jenni Marttinen jätti asiassa eriävän mielipiteen.

Tiedoksi

Päätöksenteon tuki