Kaupunginhallitus, kokous 17.6.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 247 Tasa-arvo -ja yhdenvertaisuussuunnitelma

JARDno-2020-927

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Merja Soosalu, henkilöstöjohtaja, merja.soosalu@jarvenpaa.fi

Perustelut

Tasa-arvolaki edellyttää tasa-arvosuunnitelman ja yhdenvertaisuuslaki puolestaan yhdenvertaisuussuunnitelman laatimista sellaisissa työyhteisöissä, joissa on yli 30 jäsentä. Järvenpään kaupungin henkilöstöpoliittinen tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma 2020-2021 on valmisteltu tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyöryhmässä. Suunnitelma on ollut myös kommentoitavana kaupungin pikku-yt:n jäsenillä.

Järvenpään kaupunki päätti päätöksellään KH 9.4.2018 § 86 allekirjoittaa tasa-arvon peruskirjan. Peruskirja velvoittaa mm. päivittämään tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman 2 vuoden kuluessa peruskirjan allekirjoituksesta. 

Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma on käsitelty kaupungin yhteistyötoimikunnassa 26.5.2020 ja liitteen dokumentissa on huomioitu tuon käsittelyn yhteydessä sovitut muokkaukset. 

 

 

Ehdotus

Esittelijä

Olli Naukkarinen, kaupunginjohtaja, olli.naukkarinen@jarvenpaa.fi

Henkilöstöasiainjaosto käsittelee tasa-arvo- ja yhdenvertaisuus suunnitelman 2020-2021 ja päättää lähettää sen kaupunginhallituksen hyväksyttäväksi. 

Käsittelyn aikana nousi esille termien käyttö. Tämän perusteella tarkistetaan termin sukupuolinen suuntautuneisuus termi ja tehdään tarvittaessa tämä tekninen muutos ennen kaupunginhallituksen käsittelyä. Tarkennetaan myös äidinkielen kysymisen mahdollisuus. 

Päätös

Käsittelyn aikana tehdyt tarkennuspyynnöt huomioiden henkilöstöasiainjaosto esittää kaupunginhallitukselle, että kaupunginhallitus päättää hyväksyä tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman hyväksymisestä vuosille 2020-2021. 

Valmistelija

  • Merja Soosalu, henkilöstöjohtaja, merja.soosalu@jarvenpaa.fi

Perustelut

Henkilöstöasianjaosto 2.6.2020 § 13

Liitettä on täsmennetty henkilöstöasiainjaoston käsittelyssään esittämien huomioiden perusteella. 

MS

Ehdotus

Esittelijä

  • Olli Naukkarinen, kaupunginjohtaja, olli.naukkarinen@jarvenpaa.fi

Kaupunginhallitus päättää hyväksyä liitteenä olevan tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman vuosille 2020-2021. 

Käsittely

Esittelijä ehdotti asian poistamista esityslistalta.

Päätös

Asia poistettiin esityslistalta.